Няма национално решение на мигрантската криза, заяви европейският комисар за

...
Няма национално решение на мигрантската криза, заяви европейският комисар за
Коментари Харесай

Еврокомисарят за миграцията: Няма национално решение на мигрантската криза

Няма национално решение на мигрантската рецесия, съобщи европейският комисар за миграцията Димитрис Аврамопулос броени дни преди тежка среща на върха на Европейски Съюз, на която ще се разисква този разделящ страните членки въпрос, съобщи Франс прес.

"Няма национално решение. Всички, които се връщат към националната политика, изключително за ръководството на миграцията, отхвърлят ползите на личната си страна ", съобщи Аврамопулос, който е на аудиенция в Техеран.

Еврокомисарят съобщи това след вчерашната среща на върха на 16 страни от Европейски Съюз в Брюксел за усмиряване на напреженията по миграционните въпроси преди срещата на върха на Европейски Съюз на 28 и 29 юни.

"Това е миг на огромна отговорност ", сподели Аврамопулос във връзка форума в четвъртък и петък. "Трябва да успеем да приемем обща тактика, обща политика за справяне с тази обстановка, другояче европейският план е в заплаха ", съобщи той.

"ЕС и европейският план бяха застрашени не от икономическата рецесия, а най-много от мигрантската рецесия. Свършени са доста неща, не сме там, където бяхме преди три години. Трябва да продължим по същия път в дух на взаимност сред страните членки и на историческа отговорност към бъдещите генерации. Това е наш дълг, дълг на европейските водачи и на националните водачи ", сподели Аврамопулос.

"Не е елементарно, само че съм мощно оптимистично надъхан, тъй като съм изучавал историята на обединена Европа. Имало е доста рецесии, само че Европа е излизала от тях по-силна и по-решителна ", добави той.

Напълно изпълнимо е за Европейски Съюз да отдели 6 милиарда евро за страни от Северна Африка да одобряват на своя територия мигранти, които се пробват да доближат Европа, съобщи европейският комисар на бюджета Гюнтер Йотингер, представен от ДПА.

Една от обсъжданите хрумвания е молбите за леговище на мигрантите да се преглеждат в Северна Африка преди те да бъдат допускани в Европа.

Шест милиарда евро за идващите години е напълно реалистична сума, счита Йотингер. Толкова даде обещание Европейски Съюз и на Турция, а в подмяна на това Анкара държи на своя територия бежанци, които другояче щяха да продължат към Европа.

Европейски Съюз е подготвен да финансира главните потребности на мигрантите в така наречен "затворени селища " в трети страни - вода, канализация, жилище, облекла, храна и обучение, съобщи Йотингер. Той загатна съответно Либия, Тунис и "други страни " в Северна Африка.
Засега никое северноафриканско държавно управление не е изявило подготвеност да одобри такава инфраструктура, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР