Няма момент, в който ние, жените, да не искаме промяна.

...
Няма момент, в който ние, жените, да не искаме промяна.
Коментари Харесай

Как да изберем подходящ цвят за косата си

Няма миг, в който ние, дамите, да не желаеме смяна. Промените в прическата и цвета на косата са безусловно присъщи за всички девойки и като инцидентно скимване, и като разследване от всяко по-сериозно събитие през годината. Аз персонално променям най-малко 3-4 нюанса годишно според сезона, настроението, модата.

Само да знаем какво е съвременно, обаче не е задоволително, нито е задоволително директното прекопирване от някого, който ни е впечатлил. Стилът е доста персонална територия, а когато човек е наясно с персоналния си жанр, знае по какъв начин да приспособява стилните трендове по отношение на себе си, персоналния си усет и персоналната си действителност. При избора на следващия цвят за коса е изключително значимо да сме наясно с последното. 

Днес още веднъж си сътрудничим с, с цел да поговорим малко повече за това по какъв начин се избира подобаващ цвят за косата ни. Aroma знаят отлично, че безупречният цвят на косата е доста значима част от  чувството на актуалните дами за хубост и мода. С 30 нюанса в палитрата и изсветлители, които могат да реализират до 8 тона изсветляване, няма никаква заплаха да не намерим това, което е уместно.

За да придобиете и образна визия, прибавих и галерия с образци, които показват какво значи вярно селекциониран цвят на косата.

Изборът на верен цвят на косата започва от кожата.

Най-общо тоналностите на кожата се разделят на топли и студени. Към топлите спадат жълтите, червеникави и прасковени нюанси. Към студените са розовите, сини и лилави нюанси. Тези тоналности са годни както за по-светлите, по този начин и за по-маслинените, тъмни кожи. Така че, преди да изберем цвят на косата си, би трябвало да сме наясно с това към коя макрокатегория принадлежи тоналността на нашата кожа – топла или студена. Идеален образец виждате по-долу: Пенелопе Крус, която има очебийно студена тоналност на кожата и Джесика Алба с топла тоналност на кожата.



За да разберем дали кожата ни спада към топлите тоналности, можем да създадем дребен тест и да върнем лентата към лятото, с цел да си спомним по какъв начин почерняваме на морето – дали имаме бронзов тен или е по-скоро прасковен, или пък нюансите клонят към канела. Спомнете си и косата си като дребни девойки – русолява, кафява, червеникава или пък кафява със златисти и медни отражения? Ако отговорите са по-скоро " да ", то кожата ви принадлежи към топлите тоналности. Оттам следва, че най-подходящи за вас са всички нюанси на русото – от злато до кехлибар, само че също по този начин и карамел и бронз. Разбира се, можете да извършите и опит с малко по-тъмни нюанси и кичури (тъмни или по-светли), а отблясъците в косата са съвършени за вас.



Дали имате студена тоналност на кожата? Очите при нея нормално варират от сини през лешникови до сиви. Като дребни косите на тези девойки са били тъмноруси, кестеняви, тъмнокестеняви или даже гарваново черни без особени отблясъци. Ако откривате себе си в това изложение, имате студена тоналност на кожата. За нея е целесъобразно да изберете ясни и дефинирани цветове за косите си от пепелно русо, през кафяво до черно. По-добре избягвайте отблясъци и светли или златисти нюанси, които могат да основат контрасти с кожата.



Разбира се, с изключение на цвета на кожата за избора на цвят на косата трябва да имаме поради и някои други персонални особености – какъв грим използваме, какво червило, какви бижута избираме, на какви цветове облекла залагаме. Всичко това се отразява на крайния резултат.

Консултацията с колорист сигурно постоянно е добра идея, само че даже да не извършите такава, в случай че се доверите на общите правила, надали ще сбъркате. Боите за коса Aroma Color в това отношение са благонадежден вид да постигнете това, което желаете, и то по допустимо най-щадящия за косата метод.  са обогатени с интензивни пигменти и натурално масло от ядка на макадамия, което пази и подхранва косата по време на боядисването. Балсамът съдържа естествен възстановяващ комплекс с алое вера и масло от жожоба за кадифена мекост и елементарно разресване.

С поддръжката на Aroma Color

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР