Няма как да се скрием от новия щам на COVID-19

...
Няма как да се скрием от новия щам на COVID-19
Коментари Харесай

Чорбанов: Новият щам на COVID-19 вероятно вече е у нас

Няма по какъв начин да се скрием от новия вариант на COVID-19. Вероятно към този момент го има и в България, би следвало да е по този начин , тъй като хората пътуват. Дори да затворим Англия, новият вариант няма да бъде спрян, защото към този момент го има и в други страни. Това съобщи в ефира на Нова телевизия имунологът проф. Андрей Чорбанов.

По думите му вирусът непрекъснато се трансформира, новият вариант на ковид е по-заразен и ще се популяризира по-бързо. Със сигурност приказваме за по-голяма акомодация на вируса, само че не и за по-голяма смъртност.

" Британският вариант " е втора разновидност на COVID-19 с по-лесно разпространие

Нина Александрова: Има мотив да бъдем доста деликатни

Това, че една, две, три или пет позиции на така наречен S-протеин са изменени не значи, че се е трансформирал толкоз самият протеин. Критериите за един вариант са доста хлъзгави, предизвести Чорбанов.

По думите му до момента всички основани ваксини против ковид са на база спайк протеин, който мутира най-често . И добави, че новият вариант кодира до 93% всичко което кодираше първия SARS вирус през 2002-2003 година

В умозаключение той съобщи, че е някак подозрително, че новият вариант съответствува с Brexit.

Припомняме, през вчерашния ден поредно бяха наложени няколко ограничавания по отношение на Англия, точно поради новия вариант на ковид - влизащите от Острова се, и сред двете страни, а вечерта бе на непознати жители от Англия в България.

Германия като ротационен ръководител на поради новия вариант на COVID-19 и с цел да се образува координирана реакцията на новата вариация на вируса, открита във Англия. Това става в безусловно последните дни преди Берлин да сдаде поста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР