Няма как да не сте забелязали: откакто ДПС обеща да

...
Няма как да не сте забелязали: откакто ДПС обеща да
Коментари Харесай

Медийна сергия | Нито ден без Пеевски

Няма по какъв начин да не сте забелязали: откогато Движение за права и свободи даде обещание да подсигурява конституционните промени на " сглобката ", Делян Пеевски показва свръхактивност. Подписът му се появява под основни планове, пред медии той взима отношение и задава тона по всевъзможни значими въпроси. Последната седмица бе изключително " мощна " за глобения по " Магнитски " поради корупция народен представител.

" Пеевски желае неотложно да се приложи европейската възбрана за влизане на коли с съветска регистрация ", гласят заглавията от уикенда. В понеделник това към този момент бе факт.

Същия ден депутатът развя пръст на Асен Василев поради изявлението му, че Данък добавена стойност за заведенията за хранене ще стане отново 20%. Според Пеевски обаче ангажимента е той да остане 9%. " Дълбоко имам вяра, че разсъдъкът ще надделее над персоналните упоритости и министърът на финансите ще премисли модела си на взаимоотношение с Народното събрание, изключително в навечерието на приемането на най-важния за него Закон за държавния бюджет. Защото нито той, нито цялото ни общество се нуждае от една изкуствено провокирана дестабилизация ", предизвестява той в позиция, оповестена в " 24 часа " и още медии.

Във вторник Пеевски е в централна роля на срещата сред протестиращите миньори и властта, част от която депутати от " Възраждане " излъчваха през телефоните си. " Какви са тези нелепости, веднага ще ги пуснат, ще видите. Всичко ще е тъкмо, няма проблем ", разпорежда се той да бъдат позволени протестиращи, на които в началото е било отказано да влязат. В отговор се чува подбив от Има Такъв Народ, които обичат да напомнят на ръководещите какъв брой са подвластни от депутата от Движение за права и свободи. " Недейте да си вършиме шоу, имате си телевизия. Тук сме да решаваме проблеми ", отвръща им той. Малко преди края Пеевски прави забележка на " Възраждане " за живото лъчение: " Не сме тук за вашето шоу. " " Не сме се разбрали такова нещо ", дават отговор те, само че в последна сметка стопират да излъчват. " Доволен съм, свършихме работа на хората ", заключи Пеевски след срещата.
Реклама
В сряда той остро сгълча енергийния министър, който си разреши да каже, че някои от точките в съглашението с миньорите са мъчно изпълними. " Да не се преструваме, че няма слон в стаята. Истината е, че са огромни, натрупвани в годините, сложни за решение проблемите ", сподели той. Което Пеевски разяснява пред медии: " Енергийният министър да си мери приказките. Ако е подписал нещо, което съгласно него е неизпълнимо, незабавно ще му желаеме оставката и да си отпътува. "

Съвсем неотдавна депутатът напомни пред публицисти, че " без Движение за права и свободи не могат да се взимат значимите решения ". Напоследък обаче наподобява, че като че ли обстановката е повече " без Пеевски не се взимат никакви решения ". Очевидно е, че с тази интензивност Пеевски се пробва да изпере имиджа си на подмолен състезател в обществото. Както означи ген. Атанасов пред bТВ, " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски е зачестил мненията си в Народното събрание, тъй като " употребява актуалната обстановка да си прави обществен пиар ", и допусна, че това е нужно, с цел да се види от някой зад граница.
Свързани публикации Борисов и Пеевски пробваха да потушат митингите на енергетиците, само че рискът от загуба на 1.5 милиарда лева остава 29 септември 2023, 17:16 Движение за права и свободи към този момент завоюва локалните избори в две общини 28 септември 2023, 17:41
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР