Няма информация за проведени атаки [Shutterstock] Още по темата Технологичните

...
Няма информация за проведени атаки [Shutterstock] Още по темата Технологичните
Коментари Харесай

Microsoft: Руски хакери се опитват да атакуват институции в САЩ

Няма информация за извършени офанзиви

[Shutterstock] Още по тематиката
Технологичните компании против Алекс Джоунс

Фейсбук, YouTube, Spotify и Apple смъкнаха наличие, продуцирано от американеца, прочут с тайните си теории
7 авг 2018
Тръмп призна, че синът му се е срещал с съветска адвокатка преди изборите

Тя предложила компромати за Клинтън
6 авг 2018
Банкови карти под онлайн опасност

Заблуда и неволни неточности най-често са причина за източване на суми, само че повече внимание може да ограничи рисковете
20 юли 2018
Тръмп се отметна от думите си в поддръжка на Русия и призна интервенция на Москва в изборите

Президентът изясни, че е сбъркал в изказването си една дума, която напълно е трансформирала смисъла
18 юли 2018
Хакерите, блъснали българските избори, евентуално са атакували и Клинтън

Руската група за кибершпионаж Fancy Bear/Sofacy е един от основните заподозряни за пробива в компютрите на американската Демократическа партия
27 юли 2016 Опасенията на Вашингтон, че ще има задгранична интервенция на идните избори за Конгрес през ноември, се оказват основателни. Това стана ясно тази заран, откакто софтуерната компания Microsoft разгласи, че е предотвратила интервенция на хакери, свързвани с съветското държавно управление.

Според компанията група, позната под имената Strontium, Fancy Bear и APT 28, е основала интернет страници, съвсем изцяло идентични със страници на американския Сенат и две неправителствени организации. Microsoft е получила позволение да поеме надзор над домейните, като за момента няма доказателства за сполучливо извършена офанзива.

Атаките към този момент не са единствено партийни

От компанията разясняват, че са таргетирани три страници на американския Сенат, на две неправителствени консервативни организации – Международния републикански институт (International Republican Institute) и института " Хъдсън " (Hudson Institute), както и уеб страницата на пакета услуги Microsoft Office 365. Създадените адреси наподобяват на истинските, като задачата е била да се организира така наречен phishing офанзива, чиято цел е придобиването на потребителското си име, ключова дума и друга персонална информация при регистриране на потребителя.

Според Брад Смит офанзивите таргетират нови организации

[Shutterstock] " Хакерите желаят техните офанзиви да наподобяват допустимо най-реалистично и по тази причина основават страници и URL адреси, които наподобяват като уеб сайтове, от които определената аудитория би получила имейл или би посетила ", разяснява президентът на Microsoft Брад Смит, представен от Financial Times.

Интересното в тази ситуация са определените уеб сайтове. За разлика от офанзивите преди президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, когато обект бяха Демократическата партия и нейни членове, в този момент методът се разграничава. По данни на New York Times институтът " Хъдсън " е сериозен към ръководството в Русия, а в борда на шефовете на Международния републикански институт вземат участие членове на Републиканската партия като Мит Ромни, Джон Маккейн и ген. Хърбърт Макмастър, които не утвърждават позицията на президента Доналд Тръмп по отношение на Русия. И двете организации са спонсорирали планове на републиканците и демократите, свързани с разпространяването на демократичната система.

" Наблюдаваме повече офанзиви. Интересното в тази ситуация е, че се насочват към различен тип уеб сайтове ", разяснява Брад Смит.

" Това е проява на обстоятелството, че руснаците не целят партийни офанзиви, а офанзиви в собствен личен интерес ", разяснява пред в. NYT Ерик Розенбах, шеф на плана " Defending Digital Democracy " към Харвардския университет. " Става въпрос за подриване и унищожаване на всяка група, която оспорва дейностите на Русия вкъщи и по света ", изяснява още Розенбах.

По време на форума за сигурност в Аспен предишния месец новият шеф на ФБР Кристофър Рей съобщи, че организацията наглежда интервенции, чиято цел е да раздели обществеността в Съединени американски щати.

От 2016 година до момента Microsoft е затворила 84 подправени уеб страницата, в това число шестте, оповестени през днешния ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР