Няма доказан скучай на коронавирус в България. Това показват данните

...
Няма доказан скучай на коронавирус в България. Това показват данните
Коментари Харесай

И днес няма случай на коронавирус у нас

Няма потвърден скучай на ковид в България. Това демонстрират данните на националния оператовен щаб, заяви началникът на щаба и шеф на ВМА проф. доктор Венцислав Мутафчийски. Обработени са 12 проби във ВМА и 12 в Националния център, От Варна се чакат резултатите от още 3 проби, които не са подготвени.

Приети за днешния ден са шестима пациенти във ВМА, които ще бъдат изследвани, постъпили са въз основата на епидемиологични данни по тази причина, че са били в Италия, и че имат някаква грипоподобна симптоматика, заяви проф. доктор Мутафчийски. Шест проби са разменени с Националната лаборатория за междулабораторен надзор, като се е удостоверило, че са негативни.

„ Във ВМА разкриваме още една лаборатория, която преди този момент се занимаваше единствено с проучванията за хепатит С и хепатит Б.

Сега ще бъде преобоудвана по въпросната методика, тъй че покачваме потенциала за култивиране на проби. Както сутринта обявихме, ще се разшири кръгът на изследваните лица освен по епидемиологични данни.

А също по този начин по отношение на издадената заповед от министъра на опазването на здравето за по същия метод следене на завръщащите се от Южна Корея и от Иран “, сподели още проф. Мутафчийски.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР