Няма да вярвате колко огромен може да бъде един аквариум.

...
Няма да вярвате колко огромен може да бъде един аквариум.
Коментари Харесай

10-те най-големи аквариума в света

Няма да вярвате какъв брой голям може да бъде един аквариум. Някои от тях са по-големи даже от домовете ни, написа profit.bg.

Ако не вярвате, вижте топ 10 на най-големите аквариуми в света.

Chimelong Ocean Kingdom, Zhuhai, Китай

С общ размер вода от 48.8 милиона литра, Chimelong Ocean Kingdom е най-големият аквариум в Азия, както и в света. Тук ще намерите 7 разнообразни водни тематични области, като всяка символизира друга част от океана.

Паркът има и международен връх за най-големия подводен купол за наблюдаване и за най-големия контейнер, най-големия прозорец, както и най-големия акрилен панел.

Marine Life Park, Сингапур



Част от Resorts World Sentosa, ситуиран в южната част на Сингапур, паркът Marine Life има общ размер от 45 милиона литра вода, осигуряващ местообитание на повече от 100 000 морски животни от над 800 типа. Понастоящем той е вторият по величина аквариум в света.

Oceanografic, Валенсия, Испания



С общ размер на резервоара от 42 милиона литра вода, океанариумът е най-големият аквариум в Европа и третият по величина в света. Дом на повече от 45 000 морски животни от над 500 разнообразни типа, през днешния ден той е една от най-популярните туристически атракции във Валенсия.

Georgia Aquarium, Атланта, Джорджия



Разположен в центъра на Атланта, аквариумът има повече от 38 милиона литра вода и е дом на повече животни от всеки различен аквариум на Земята. Това е най-големият аквариум в света от откриването му през 2005 година до 2012 година, само че си остава най-големият в Съединени американски щати.

Moscow Oceanarium, Москва, Русия



Също прочут като " Москвариум ", океанариумът е обществен аквариум, ситуиран в центъра на Москва. С общ размер на резервоара 25 милиона литра, той е най-големият в Русия.

Тук посетителите могат да го обиколят и да посетят магазин, където ще намерят всичко, от което се нуждаят, за личния си аквариум.

The Seas with Nemo & Friends, Бей Лейк, Флорида



Част от тематичния парк Epcot в курорта Уолт Дисни в Бей Лейк, Флорида, The Seas with Nemo & Friends е най-голямата в света основана от индивида подводна среда, когато е открита през 1986 година (тогава се назовава The Living Seas).

С великански контейнер от 22 милиона, той към момента се подрежда измежду най-големите обществени аквариуми в света.

Shed Aquarium, Чикаго, Илинойс



Открит през 1930 година, аквариумът Shedd в Чикаго, Илинойс, е най-старият в листата. Той е дом на 32 000 животни и известно време е най-големият закрит аквариум в света с общ размер на резервоара от 19 милиона литра вода. Той е и първият вътрешен аквариум с непрекъсната сбирка от морски риби.

UShaka Marine World, Дърбан, Южна Африка



Най-големият аквариум в Африка - uShaka Marine World, се състои от 32 резервоара, които имат общ размер 17.5 милиона литра вода. Морските същества, които се намират в аквариума, варират от дребни морски коне до акули и делфини.

Аквариумът е издигнат, с цел да наподобява като руина и разполага с редица заведения за хранене и кафенета.

Atlantic Sea Park, Алесунд, Норвегия



Разположен на западния бряг на Норвегия в град Алесунд, паркът на Атлантическия океан е един от най-големите аквариуми в Европа. Чрез няколко съоръжения той показва водната дива природа - от фиордите до откритото море.

Има повече от 20 аквариума, показващи разнообразни водни среди, форми на живот и морски дълбини. Най-големият контейнер има размер от 15 милиона литра вода.

Ambassador Lagoon, Дубай



Част от първокласния хотел Дубай Атлантис: The Palm, Ambassador Lagoon е дом на над 65 000 морски животни от над 250 разнообразни типа. Съдържащ 11 милиона литра вода, това е най-големият аквариум в Близкия изток.

Гостите на хотела могат освен да следят морския живот през стъклените стени, само че и да си провеждат уроци по гмуркане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР