„Няма да увеличаваме заплатите на калпак. Възможно е такова увеличение

...
„Няма да увеличаваме заплатите на калпак. Възможно е такова увеличение
Коментари Харесай

Менда Стоянова с невероятна новина: Задава се рязък ръст на минималната заплата! Пари ще има в повече за...

„ Няма да усилваме заплатите на калпак. Възможно е такова нарастване и то ще се случи 2018 година. Това ще се осъществя с помощта на 2,5 милиарда повече разноски се плануват в бюджета за идната година. Тези пари пристигнаха от растежа на стопанската система. За 2017 чакаме близо 4 % растеж. Този растеж значи по-големи заплати в действителния бранш “. Това съобщи шефката на бюджетната комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Задава се внезапен растеж на минималната работна заплата. От 460 лв., каквато е в този момент, тя ще стане 510 лв. “, посочи още шефката на бюджетната комисия.

„ Синдикатите като видяха 510 споделиха – не, ние желаеме 530 лв.. Е, постоянно ще има недоволни, само че това е действителността за момента “, посочи още тя.

„ Пари има допълнително, само че те са фокусирани в предпочитаните браншове. Мисля, че по този начин е вярно “, безапелационна е шефката на бюджетната комисия.


Тя разясни още, че за са бранш обучение са планувани 330 милиона лв., което ще докара до нарастване на учителските заплати с към 15%.

Депутатката от ГЕРБ бе безапелационна, че идващият бранш, който поема огромна част от увеличените разноски, е сигурност – защита и Министерство на вътрешните работи.
„ Един милиард лв. повече ще отидат най-вече за пенсии и опазване на здравето, както и за обществено подкрепяне. Трябва да повишим заплатите в последния бранш, с цел да притеглим повече хора, които в този момент се отхвърлят от тази работа, поради заплатата, която е близка до минималната в този момент. Важно е те да почувстват, че действително имат помощ от страната “, сподели още Стоянова.

„ Това са трите огромни фокуса на политиката на ГЕРБ, които и през 2018 година ще продължим за развиваме. Все отново да не забравяме и инфраструктурата, по която работим. Там обаче огромна част от плановете ще бъдат финансирани и с европейски планове и с наш бюджет “, разясни депутатката от ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР