няма да толерира незаконни действия в Беломорието и Средиземноморието, заяви

...
няма да толерира незаконни действия в Беломорието и Средиземноморието, заяви
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да толерира пиратството в Средиземно море

няма да толерира противозаконни дейности в Беломорието и Средиземноморието, съобщи президентът, заяви в. „ “.
Ердоган сподели, че Турция няма да разреши „ пиратство или бандитизъм “ в Средиземно и Егейско море, имайки поради последните ходове на Гърция, които в допълнение ескалираха напрежението сред двете страни във връзка с морските граници.
 Европейски Съюз заплаши Турция със наказания Европейски Съюз заплаши Турция със наказания
Говорителят на Европейската комисия Петер Стано съобщи, че на турската страна е казано доста ясно, какви са упованията на Европейски Съюз по отношен...
„ Никой не може да ограничи Турция, която има най-дългата брегова линия в Средиземно море, до крайбрежията на Анталия. Ние сме решени да защитим морските права на нашите жители и народа на Турската република Северен Кипър (TRNC) “, сподели Ердоган.
Последната закана на Ердоган към Гърция се случи ден откакто се заяви, че Атина изпраща боен личен състав и доставки на остров Кастелоризо, който е демилитаризиран остров, намиращ се на 2 километра от турския бряг.
Този ход провокира яд от турски политици, които го подлагаха на критика като провокативно и нелегално деяние. Говорителят на външното министерство Хами Аксьой съобщи в неделя, че този ход е последният индикатор за беззаконието на Гърция и същинските й планове в Източното Средиземноморие.
Правейки сходни на тези на Ердоган изказвания, представителят на ръководещата Партия за правдивост и развиване (ПСР) Йомер Челик в понеделник също назова последните дейности на Атина пиратство.
 Ирини Зикидис: Политическият хайлайф на България проспа значими процеси в Турция Ирини Зикидис: Политическият хайлайф на България проспа значими процеси в Турция
През август 1071 селджукските турци разгромяват Византийската империя в борбата край Манцикерт. Това проваляне бележи началото на упадъ...
" Опитът на Гърция да въоръжи остров Кастелоризо е нов образец за пиратство. Глупаво е Гърция да насочва оръжия към крайбрежията на Турция и Гърция стана представител на пиратската политика в Егейско и Средиземно море ", сподели Челик.
След откриването на обилни ресурси от газ в района преди десетилетие, страните са въвлечени в възобновени разногласия за морските граници, до момента в който интернационалното право предлага малко средства за отбрана. Задълбочаващият се раздор сред Атина и Анкара се разшири с решението на Турция да ускори дейностите по изследване на силата в Източното Средиземноморие.
Турското държавно управление оспорва претенцията на Гърция за изключителни права с аргумента, че островите не би трябвало да се включват в изчисляването на морските граници сред страните.
Анкара подлага на критика Гърция за нейната „ максималистична “ позиция, защото твърди, че дребният остров Кастелоризо, който е на към 580 километра от гръцката континентална територия, би трябвало да има континентален шелф с повърхност от 40 000 квадратни километра, което е съвсем половината от турския залив Анталия.
 Отново закани сред Турция и Гърция за Източното Средиземноморие Отново закани сред Турция и Гърция за Източното Средиземноморие
Гърция ще загуби, в случай че продължи да подхваща стъпки за усилване на напрежението в Средиземно море. Това съобщи представителят на турското...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР