Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски спечели анкетата Футболист на футболистите

...
Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски спечели анкетата Футболист на футболистите
Коментари Харесай

Якуб Пьотровски спечели анкетата Футболист на футболистите за сезон 2023/24

Полузащитникът на Лудогорец Якуб Пьотровски завоюва анкетата " Футболист на футболистите " за най-хубав състезател в Първа лига за сезон 2023-2024. Тя се провежда от Асоциацията на българските футболисти и в нея гласоподават играчите от двете професионални лиги в България.

През сезона полякът изигра 51 мача с екипа на разградчани, в които осъществя 17 гола и даде 6 асистенции за Лудогорец във всички шампионати. 26-годишният Пьотровски изпревари голмайстора на Крумовград Александър Колев, който зае второ място, а третата позиция е за капитана на Ботев (Пд) Ивелин Попов.

За най-хубав млад футболист тази година бе определен нападателят на Левски Марин Петков. Той бе предпочетен пред игралия за Хебър и Ботев (Пд) Георги Николов, а трети се подреди бранителят на ЦСКА - София Християн Петров.

За най-хубав треньор на шампионата футболистите дефинираха наставника на Черно море Илиан Илиев. Втори се подреди Георги Дерменджиев, а третото място заслужи наставникът на Ботев (Пд) Душан Керкез.

Националният селекционер Илиан Илиев печели за четвърти път авторитетното отличие, откакто бе №1 за сезон 2009/2010 като треньор на Берое и сезони 2018/2019 и 2022/2023 отпред на Черно море.

Победителите в анкетата ще бъдат наградени от Асоциацията на българските футболисти при започване на новия сезон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР