Няма да се спира уличното осветление в община Радомир, каза

...
Няма да се спира уличното осветление в община Радомир, каза
Коментари Харесай

Улиците на Радомир няма да останат без осветление

Няма да се стопира уличното осветяване в община Радомир, сподели кметът Пламен Алексиев. Заради фрапантно високите сметки за ток, той е изискал проучване на всички партиди.

Всички огромни потребители в Радомир като учебни заведения, детски градини, поликлиники, читалища, община, са на газ. От две години уличното осветяване, в това число и в селата, е с енергоспестяващи лампи и такива високи сметки за ток са неоправдани, сподели кметът Пламен Алексиев.

„ Сметката ни е 110 000 лева Много е, непостижима за заплащане. Много е необичайно и по тази причина вършим проучване. Нямам желание да изключвам осветлението. Това не желая да го върша ”, съобщи Алексиев.

Обследването обгръща всички партиди. „ Ние имаме 300 партиди за ток, тъй като имаме 32 обитаеми места. Сега ги обследваме и ще им сложим ограничавания за употребените киловати. Ще създадем по този начин, че да употребяват по-малко, което е в санитарния най-малко. Иска ми се да е потвърдено, че нашите консуматори имат потребност от тия киловати, които са регистрирани в партидата и да знам кои са към тази партида закачени ”, добави кметът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР