Няма да останем без ток, ако направим правилните стъпки и

...
Няма да останем без ток, ако направим правилните стъпки и
Коментари Харесай

Оставаме ли без ток? Истината от Пеканов

Няма да останем без ток, в случай че създадем верните стъпки и имаме верните политики. За страдание съм казвал нееднократно, такива политики, дълготрайни тактики, визии по какъв начин да се случи това, досега са липсвали. Именно тъй като тематиката е сложна, хората се тормозят, споделят, че никой няма да се погрижи за тях, съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът Атанас Пеканов.

Планът за възобновяване и резистентност беше предаден, той е една дълготрайна стратегия за промени и вложения. Според Атанас Пеканов декарбонизацията на стопанската система е един неминуем развой в дълготраен проект, само че дълги години тематиката е избягвана в България.

Атанас Пеканов връчи Плана за възобновяване на България на Европейска комисия " В тази сфера Европейска комисия, европейските институции заложиха значителен приоритет на т. нар.- Зелена договорка, т.е., стъпки към декарбонизация на стопанската система.

И в този смисъл върви целият спор за затваряне на въглищните мощности. Глобалният спор върви в тази посока. Едни процеси, които са неизбежни в дълготраен проект.

Ние поставихме този спор като индикативна дата, последна дата - 2038 година, с цел да стартираме този спор. Той дълги години е бил избягван в България, тъй като тематиката е сложна, никой не желае да приказва за това, тъй като има опасности ", изясни вицепремиерът.

Този преход по думите му може да се случи сполучливо единствено в случай че е равномерен и обективен, т.е., в случай че сме взели стъпките, тъй че да се обезпечат други работни места на хората в района.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР