Няма да коментирам един пропаднал политик! Това заяви вицепремиерът и

...
Няма да коментирам един пропаднал политик! Това заяви вицепремиерът и
Коментари Харесай

Рашков за заканата на Борисов да го съди: Няма да коментирам пропаднал политик

Няма да разясня един пропаднал политик! Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков в отговор на заканата на Бойко Борисов да го съди. Причината - изказванията на вътрешния министър, че водачът на ГЕРБ имал банка, оповестяват от epicenter.bg

„ Докато прави тези фантасмагории, че аз имам банка, през днешния ден към този момент сме оформили документите и го давам на съд, тъй като това са съществени обвинявания ", изясни Борисов във вторник по време на посещаване в Раковски.
Преди дни Бойко Рашков съобщи, че пари за градежа на автомагистрала " Хемус ", отпуснати предплатено, са минали през банка, благосъстоятелност на Борисов.

„ Не, не е на Цветелина Бориславова. Банката е на един човек, който е в близки връзки с Бойко Борисов, в доста близки връзки. Там са били в доста близки връзки Борисов, Румен Николов-Пашата, Маджо, Маргините и други”, посочи силовият министър.

Запитан на чия банка е притежател Бойко Борисов, Рашков отговори следното: „ Няма въобще да разясня какво е коментирал един пропаднал политик по повод за моята персона ".

Днес водачът на ГЕРБ посети Раковски поради сигнали за репресии против поддръжници на неговата партия. " По разпореждане на силовия министър на Румен Радев са привиквани чиновници от общинското пътно дружество, като не са им давани копия от наложително подписаните от тях протоколи, нито пък им е разрешено да ги снимат с телефон ", изясни Борисов.
„ Мисля, че към този момент за всички българи стана ясно каква е демокрацията на Радев. Много забавно дали в кметства като Плевен, Видин, където са кметове на Радев, дали от администрацията ги тормозят. Има по-притеснителни неща, само че всеки ден излизат нескрито ", добави експремиерът.
По време на брифинг на Министерство на регионалното развитие във вторник Бойко Рашков за следващ път атакува държавното управление на ГЕРБ като съобщи, че " строителството на пътища е превърнато в източник на незаконни приходи ".

„ Неочаквано е за мен, че откриваме нови условия, нови обстоятелства, които ще ни задължат да стартираме инспекция и в тенденция изясняване за какво се е прекосявало от един тип строителна активност към настоящ ремонт. Тези материали би трябвало да стартират в Министерство на вътрешните работи и да стартираме проучване на всеки един случай поотделно. Изглежда някой се е облагодетелствал от подмяна на думичката „ общ “ с думичката „ настоящ “ ремонт. Трябва да забележим кой е този човек и да му потърсим отговорност. Схемата е съвсем идентична с построяването на Автомагистрала „ Хемус “ – лакомия, блян към замогване на избрани хора, доближени към властта. Защо повече от десетилетие се прави такова нещо? ", запита Рашков.

Според него страната е имала опция да има добре поддържани пътища. " Но и това не сме създали поради някои политици преди нас. Тук явно фактор се явява субективният. Средствата ги има, само че резултатът липсва. Правим някакви камуфлажни ремонта за да извлечем по-големи облаги, да присвоим по-големи суми от държавните финансови запаси. Ние ще продължим работата по следствие и в тази посока. Оставам с горчиво усещане, че тези, които са били на виновни постове в Министерство на регионалното развитие, са източник на престъпни случаи. Строителството у нас е превърнато в източник на незаконни приходи. Не желая да го съпоставям с нещо доста грозно. От това министерство се чака да направи страната ни доста по-привлекателна, разяснява Рашков.

Той сподели и че по отношение на инспекциите на Автомагистрала „ Хемус “ някогашните министри Петя Аврамова и Николай Нанков са призовани да се явят в Националната полиция.

" Не изключвам опцията те да създадат всичко допустимо да не се явят. Ще продължат ли Аврамова и Нанков сериозния звук към министър Комитова след гореизложените данни? Онова, което са правили те по отношение на пътната инфраструктура “ съобщи от своя страна вицепремиерът Бойко Рашков.

Час по-рано в Раковски водачът на ГЕРБ също разяснява тематиката, казвайки: " Благодаря на медиите, които ни алармираха, че хората на Радев викат на разпит Петя Аврамова и Николай Нанков, с цел да си вършат предизборна агитация ", сподели Борисов и разгласи, че е посъветвал Петя Аврамова да се яви, чак откакто ѝ връчат призовка. " Защо не ги призоват по надлежния ред в понеделника след изборите? Вече за всички българи е ясно демокрацията на Радев какво е ".

" Ако водачът на ГЕРБ е посъветвал Петя Аврамова да не се яви на разпит, това е в подтекста на неговото минало като член на СИК, която е една силова организация, която не признаваше законите на страната. Тези шкафчета, които прокуратурата не пожела да проверява с какви банкноти са цялостни, към този момент е съвсем ясно от кое място са. Борисов дължи пояснение пред народа. Борисов си е назначил прокурор, по тази причина няма да бъде разпитван. По-голям имунитет от това да си назначиш основен прокурор няма ", съобщи още Рашков.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР