Няма човек, който да не чака да свърши работният ден.

...
Няма човек, който да не чака да свърши работният ден.
Коментари Харесай

Проверете: Имате ли бърнаут?

Няма човек, който да не чака да свърши работният ден. Няма и човек, който да не се усеща изтощен след работа.

Обаче, в случай че работата въздейства прекомерно съществено върху живота и менталното здраве на човек, синдромът на бърнаута е евентуално да бъде налице.

Синдромът на бърнаута е положение, което се характеризира с психическа отмалялост и заспалост в работата и ежедневните каузи.

Хората, които имат синдром на бърнаута, се усещат изтощени единствено при мисълта, че би трябвало да отидат на работа сутринта, а, когато си тръгнат от работа, се усещат като парцал.

Тези хора са толкоз изтощени, че им е мъчно да правят работата си, а всякога, когато би трябвало да свършат някаква задача, се усещат доста напрегнати и елементарно стават изтощени и летаргични.

Поради тази причина те се държат пасивно и отбранително на работното място и макар че работят, те не усещат възприятието, че са постигнали нещо. В допълнение към това не се интересуват от работата си и само се уповават на носещи наслаждение действия като пушене, пиянство и преяждане, с цел да освобождават напрежението.

Ако в последно време страдате от признаци като неспокойствие, тревога и сходни, е допустимо да страдате от синдром на бърнаута.

Синдромът на бърнаута се отразява и на всекидневието и обществения живот на индивида. Той провокира компликации в човешките онтошения и проблеми с паметта поради несъразмерната приложимост на мозъка.

В някои случаи този синдром може да докара и до меланхолия.

За да се справите със синдрома на бърнаута, би трябвало да си взимате отмора от работа даже за малко. Може да слушате музика или да четете книги по време на почивките, само че можете също просто да гледате към небето без да вършиме нищо. Важното нещо е да бъдете изцяло отделени от работата.

Ако времето и мястото не разрешават да се отделите от работата, тогава се фокусирайте върху организирането на работното ви пространство.

Също би могло да помогне да се насладите на обяд на някое по-тихо място или да отидете някъде на умерено след работа.

Ако сте изтощени от заетото всекидневие, би трябвало да обмислите взимането на същинска отмора.

Трудно е да се подобрят признаците единствено с търпеливо понасяне. Ако не можете да си починете за дълго време, можете да употребявате почивните дни, с цел да гледате филми или да пътешестване, както и да изключвате телефона си.

Ако постоянно сте чувствителни или тревожни, поемете надълбоко въздух. Това нормално оказва помощ за психическата непоклатимост. Обаче това е краткотраен способ, тъй че, в случай че чувствате, че не можете да се справите сами, би трябвало да потърсите помощ от експерт безусловно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР