Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили заради

...
Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили заради
Коментари Харесай

Нанков: Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили заради снега


Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки коли поради снега. Това осведоми районният министър Николай Нанков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От нощес над 1700 машини се грижат за зимното разчистване в цялата страна.

Нанков разяснява, че в Софийска област обстановката е най-тежка заради изобилния снеговалеж. „ В Кърджалийска и Смолянска област има над 30 см сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки коли, има такива за тежкотоварни ”, увери министърът.

Нанков уточни, че макар рестриктивните мерки, които са били въведени от АПИ сутринта за тежкотоварни коли, по Автомагистрала „ Тракия ” има километрични колони още веднъж поради закъсали тежкотоварни коли. „ Колоната е над 8 км и хората с съображение недоволстват. На 72 км на автомагистралата е зародило тежко ПТП. Движението по „ Тракия ” е в действителност тежко. С сходни дейности на водачите на тежкотоварни коли се обезсилват дейностите и напъните ни да си правим обикновено снегопочистването ”, уточни районният министър и добави, че по другите автомагистрали няма проблеми.

Нанков насочи апел към всички водачи да бъдат акуратни и да са готови за придвижване по пътищата при зимни условия и, в случай че нямат незабавни аргументи за пътешестване, да го отсрочат през идващите дни.

„ С сътрудниците от Пътна полиция през днешния ден привикваме щаб, с цел да оценим каква е обстановката в страната. Неспазването на ограничавания води до обстановки, които затрудняват предвижването в цялата страна ”, безапелационен бе Николай Нанков.

От друга страна той уточни, че е неудовлетворен от това, което видял като свършена работа по снегопочистването в Пазарджишка област. Заради това щяло да има и осъдени от снегопочистващите компании, само че и от администрацията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР