Няколко познати билки, но приготвени и приемани по определен начин,

...
Няколко познати билки, но приготвени и приемани по определен начин,
Коментари Харесай

Древна тибетска рецепта за младост

Няколко познати билки, само че приготвени и одобрявани по избран метод, могат да ви оказват помощ да запазите младостта си. Рецептата е на тибетски монаси и е потвърдила успеваемостта си във вековете. Начинът ѝ на подготвяне не е сложен. Ще ви трябват: жълт кантарион, цветчета от безсмъртниче, брезови пъпки и цвят от лайка - в равни количества, по 100 грама.

Смелете всичко доста тънко. Например, благодарение на кафемелачка. Смесете билките, поставете ги в транспарантен стъклен буркан и затворете компактно с похлупак. Съхранявайте на мрачно място.

Правила за подготвяне

Приготвяйте и пийте лечебната примес по следната скица. Залейте 1 с.л. от билковата примес с 500 мл вряла вода и оставете да се запарва не повече от 40-50 минути. След това прецедете. Оптималната температура за приемане е 30-35 градуса, написа zdrave.to.

Как да приемате запарката?

Получената билкова запарка би трябвало да разделите на 2 елементи:

Част 1 - приемайте вечер преди лягане. Не по-рано от 1-2 часа след вечеря. След това не би трябвало да пиете и ядете нищо. Част 2 - пийте заран на гладно, половин час преди хранене, след загряване. В този случай е по-удобно да употребявате термос.
Трябва да приготвяте напитката всеки ден вечерта, а останалото количество да приемате заран. Пийте я единствено прясно приготвена.

Ако по някаква причина сте пропуснали приема на отварата от тибетски билки, ще би трябвало да си сварите нова.

Препоръчително е да пиете отварата в продължение на 2 месеца, само че правете почивки. Например, пийте една седмица и направете отмора няколко дни. Или приемайте един месец, с една седмица отмора по-късно. Оптимален е първият вид. Тъй като организмът въпреки всичко е подложен на натоварване, би трябвало да му давате малко отмора.

Такива курсове би трябвало да се организират един път на всеки 5 години.

Преди да решите да приемате отварата, няколко потребни съвета:
Внимателно проучете всички противопоказания за всяка билка поотделно. Спазвайте прецизно всички инструкции за приложимост, доза и време. В противоположен случай, потреблението на запарка от тибетски билки няма да ви бъде от изгода. Бъдете подготвени за обстоятелството, че някои болести по време на приема може да се обострят. Но това ще е за малко време, защото организмът се прочиства. Изцяло се въздържайте от алкохол за интервала на приложимост, защото ще подложите на огромно натоварване черния си дроб. А и билката безсмъртниче има свойството да задържа алкохола в организма. Не използвайте по време на бременност и кърмене. И най-важното е да се пие не повече от един път на 5 години!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР