Няколко полета от Лондон до София, както и в обратната

...
Няколко полета от Лондон до София, както и в обратната
Коментари Харесай

Хаос в Райънер, отмениха полети от и за София

Няколко полета от Лондон до София, както и в противоположната посока, са анулирани в границите на хаоса, който настъпи в нискобюджетната самолетна компания „ Райънер” (Ryanair).

Още този четвъртък, 21 септември, няма да излетят самолети от и за българската столица. Полетите сред Лондон и София в четвъртък като цяло се анулират до края на октомври, излиза наяве от оповестените от самолетната компания описи. Можете да ги видите тук.

Как да получим обезщетение при просрочен или анулиран полет

Блокирани пасажери на "България Ер ", още веднъж проблем

Те съдържат 2000 полета, които „ Райънер” няма да може да извърши през идващите седмици.

Според груби калкулации това визира към 400 000 пасажери. На тях се предлага избор да изискат обезщетение или да се пренасочат към различен полет.

На доктрина обаче това може да докара до неприятната обстановка, в която този месец се оказаха пасажери на различен нискобюджетен транспортьор – WizzAir. Поради законната опция на фирмите да продават повече билети, в сравнение с има места в самолетите, точно пътуващи за Лондон се оказаха блокирани на Летище София.

От „ Райънер” признаха, че са забъркали огромна „ каша”, обвързвана със наложителните годишни отпуски на водачите им и точно това е повода за анулацията на толкоз доста полети.

Причината за рецесията е желанието на авиопревозвачът да усили оптимално облагите си в мощните месеци от годината, разяснява „ Индипендънт”.

Това е точно интервалът сред Великден и началото на септември, в който летците на компанията са били оптимално ангажирани.

Регулациите за наложителни почивки и годишни отпуски обаче са повода в този момент да се наложи огромен брой от тях да слязат от самолетите, а хиляди полети през септември и октомври да бъдат анулирани.

Според английското издание, самолетната компания е изправена и пред недоволството на самия личен състав, провокирано от апела на мениджърите допустимо най-вече от летците да одобряват отсрочване на отпуската или финансова отплата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР