Няколко летовници изгубиха живота си в бурното море край Варна

...
Няколко летовници изгубиха живота си в бурното море край Варна
Коментари Харесай

Серия трагедии по морския бряг, властите се чудят какво да правят

Няколко летовници изгубиха живота си в бурното море край Варна и Бургас за по-малко от денонощие, оповестиха от Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в двата града.

Около 18.15 часа в сряда в Районното ръководство в Поморие е подаден сигнал за намерено тяло на мъж на плажа на улица " Крайбрежна " под магазин " Аралия ". Униформените, които пристигнали на място, открили, че удавникът е 50-годишен екскурзиант от село Бов, община Своге.
-->
Тялото е откарано в поделение " Съдебна медицина " при УМБАЛ - Бургас за осъществяване на аутопсия. Работата по случая продължава.

Вчера към 13 часа в полицията във Варна е получен сигнал за удавник на плаж " Фичоза ". На място незабавно са изпратени екипи и кола за спешна помощ, само че при идването им е открито, че починалите са двама. Единият мъж е на 64 години от Попово, а другият е 72-годишен от троянското село Голяма Желязна. Плажът, на който са се намирали, е неохраняем. Мъжете са били на отмора със съпругите си. Телата са превозени за аутопсия в " Съдебна медицина ".

Само час по-късно в РПУ-Несебър е подаден сигнал за мъртвец на мъж с плажно облекло, открит в морето край местността " Кавака " на към 300-400 метра от бийч бара на хотел " Марина Сандс " на южния плаж в Обзор. При осъществения оглед забележими следи от принуждение не се открити. Вероятно гибелта е настъпила в резултат на удавяне. Самоличността на мъжа обаче не е открита към момента. Той е на забележима възраст към 25-35 години. Тялото му също е превозено в Съдебна медицина в Бургас.

През последната седмица по цялото Черноморие се появи мъртво неспокойствие, както и огромни талази. Причината е събитие, наречено " Карпуз Мелтен " и е извънредно рисково за летовниците.

" За тази година за пръв път се явяват такива огромни талази. Има даже от порядъка на два-три метра, това са над 5-6 бала неспокойствие. Всичко, което мине около тях, напряко го дърпа ", изясни пред Българска национална телевизия старши избавител Петър Русев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР