Няколко големи туристически атракции в Китай започнаха да приемат отново

...
Няколко големи туристически атракции в Китай започнаха да приемат отново
Коментари Харесай

Китай отвори отново туристическите атракции

Няколко огромни туристически атракции в Китай започнаха да одобряват още веднъж гости през последните дни, откакто бяха принудени да затворят за повече от месец поради епидемията от COVID-19. Сред тях е паркът с фамозното Западно езеро (Сиху) в град Ханджоу, чиито гости все още са към 4000 на ден. Друг народен обект, който отвори порти, е планината Угун в провинция Дзянси, която в първия уикенд откакто отвори бе заляна от искащи да се разходят из нея и сега управата на парка е сложила дневен предел от 3000 души, с цел да ограничи опцията за предаване на вируса, съобщи Radio China International.

По публични данни над 700 туристически атракции в Китай са отворени още веднъж за визити след пауза поради епидемията. Въпреки това в действие са някои рестрикции, с цел да се избегнат опасности от заразяване.

Така да вземем за пример в парка на Западното езеро в Ханджоу не се позволяват групи с над 30 души, а обществените оборудване се дезинфекцират по-често, на входовете се мери температурата на всички гости. В планината Угун пък са неразрешени към този момент пикниците навън, а предлаганата храна там е единствено пакетирана. При закупуването на билети онлайн посетителите би трябвало да дават данни за здравословното си положение и пътувания.

На всички места посетителите би трябвало наложително да носят маски.

Разпространението на новия ковид в Китай към този момент е минало връхната си точка. Това сподели на конференция през днешния ден представителят на китайския Държавен комитет по въпросите на хигиената и опазването на здравето Ми Фън, представен от организация Синхуа, съобщи ТАСС.

Ми увери, че "пикът на разпространяването на ковид от нов вид в нашата страна към този момент е минал, броят на новите случаи на болестта става все по-малък ". През последната седмица във всички райони в Китай като се изключи провинция Хубей не са открити нови болни, означи той.

"Епидемичната обстановка като цяло се резервира на относително ниско ниво ", добави представителят на китайските здравни управляващи.

По данни на Световната здравна организация случаите на заразяване с вируса, причиняващ болестта Ковид-19, са над 118 000, а към 4300 индивида са умряли, отбелязва ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР