Някои загадки никога няма да бъдат решени. Светът е изпълнен

...
Някои загадки никога няма да бъдат решени. Светът е изпълнен
Коментари Харесай

5 мистерии, които и Шерлок Холмс не би могъл да разгадае

Някои загадки в никакъв случай няма да бъдат решени. Светът е изпълнен с причудливи мистерии, коя от коя по-невероятни. Природни величия, човешки достижения и закононарушения – някои от тези феномени сигурно биха затруднили и Шерлок Холмс. Въпреки това през днешния ден взимаме назаем лулата на гениалния детектив от страниците на Артър Конан Дойл и потегляме по стъпките на най-големите мистерии в историята, написа " Монитор ".

Кой е Джак Изкормвача  - самоличността му е измежду тайните, чието разбулване ни наподобява като задача невъзможна. За нарушителя има доста информация. Живял е в края на 19-и век, като през 1888 година е умъртвил най-малко пет дами. Мъжът е поругавал телата на жертвите си – рязал е гърлата им, вадил е вътрешните им органи, в това число и половите. Псевдонимът идва от писмо, известно като „ Скъпи шефе “ (Dear Boss), изпратено в Централната новинарска организация и твърдящо, че е от самия палач, подписано „ Джак Изкормвача “.

 Престъпникът по този начин и не дава отговор за действията си, защото името му не оказва се. Теориите обаче са безчет, като една от последните твърди, че зад бруталния палач стои в действителност жена на име Лизи Уилямс. Именно поради множеството догадки, които се вършат на гърба на Изкормвача, персоната му последователно се трансформира в даже по-голяма мистерия, като значително от историите за него през днешния ден звучат по-скоро като легенди и митове.

Къде е Джими Хофа  - този въпрос закупи нова новост, откакто през 2019 година Мартин Скорсезе показа своя кино прочит върху историята на Франк Шийрън – Ирландеца, и неговото обграждане. Профсъюзният водач, прочут и с присъединяване си в проведената престъпност в Мичиган, който бе изигран от Ал Пачино в „ Ирландеца “, изчезна на 30 юли 1975 година Към сегашна дата е разгласен за мъртъв. Въпреки това самоличността на килъра му, както и местонахождението на натрупа остават в цялостна неопределеност. Според една от известните теории тялото на Хофа е заровено под стадиона „ Джайънтс “ в Ню Джърси. Тези спекулации бяха опровергани обаче в епизод на „ Ловци на легенди “. Сканирани бяха всички места от стадиона, на които се предполагаше, че може да е заровен гангстерът. Следи от човешки остатъци обаче не бяха открити. Трупът не бе открит и при разрушаването на стадиона през 2010 година Само преди две години пък някогашният мафиот Майкъл Францезе разгласи, че знае кой е килърът, както и къде е трупът. Въпреки че не издаде повече детайлности, той въпреки всичко означи, че индивидът, лишил живота на Хофа, е в пандиза.

Гробницата на Клеопатра  също е с незнайно местонахождение. Древните писатели настояват, че египетската владетелка и Марк Антоний са били заровени дружно след гибелта им през 30 година пр.н.е. Писателят Плутарх (45-120 година от н.е.) написа, че гробницата се намира покрай храм на Изида, египетска богиня, и съставлява „ величествен и хубав “ монумент, съдържащ съкровища от злато, сребро, изумруди, перли, абанос и слонова кост.

  Тя  не беше открита при разкопките на някогашния министър на антиките в Египет и добър другар на България – доктор Заки Хауас. Прочутият археолог учи местността Тапозирис Магна през 2010 година, като точно на тази локация са позиционирани редица гробници от епохата на Клеопатра. Нейната обаче не бе открита там. Специалистите означават, че даже гробницата на Клеопатра да е оживяла до през днешния ден, тя евентуално е мощно ограбена и не може да бъде разпозната.

Кой умъртви Джон Ф. Кенеди  е пък най-голямата тайнственост в американската история. Президентът на Съединени американски щати бе прострелян на 22 ноември 1963 година в Далас. Въпреки че следствието дава резултат, като за килъра е посочен Лий Харви Осуалд, разнообразни изследвания, провеждани 40 години по-късно, демонстрират, че 80% от американците имат вяра, че държавното управление е икономисало основна информация по отношение на нарушителя. Интересен исторически факт е, че преди да се яви на съд, Осуалд също бива погубен - от Джак Руби.

Конспиративни или не, съществуването на разнообразни теории по отношение на килъра на Джон Ф. Кенеди продължава да държи проблема на върха на класациите за убийствени мистерии.

Съкровищата от Медния свитък  също провокират мозъка ни с поредна нерешима задача. Тази тайнственост ни напомня за множеството благосъстояния, разказани в свитък, открит от археолози през 1952 година в пещера край Кумран. Списъкът е гравиран върху мед, като всред накитите най-често се виждат златни и сребърни. Въпреки на пръв взор грандиозната находка, доста учени считат, че самото богатство не съществува.

Свитъкът датира от преди повече от 1900 години от времето, когато Римската империя управлява региона на Кумран. Имало е редица протести против римското господство по времето, когато свитъкът е написан, и учените са предположили, че съкровището е било прикрито, с цел да се предотврати залавянето му. И по този начин неговото местонахождение остава в цялостна загадка и до през днешния ден.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР