Някои твърдят, че той се е появил в резултат на

...
Някои твърдят, че той се е появил в резултат на
Коментари Харесай

Бермудският триъгълник - мистериозни изчезвания и факти

Някои настояват, че той се е появил вследствие на извънземни сили, защото доста хора настояват, че региона несъмнено е населявана от духове. Мистериозните изгубвания са предизвикали много страхове. Бермудският триъгълник е причина за толкоз доста мистериозни изгубвания, заради което остава неразбираем район за хората на всички места по света.

Мястото на Бермудски триъгълник

Известен още като Дяволският Триъгълник, той се намира наоколо до Северозападния Атлантически океан. Бермудският триъгълник обгръща почти към 500 000 квадратни благи от Атлантическия океан. Върховете на триъгълника са в близките региони на Флорида, Сан Хуан, Маями и Пуерто Рико. Стотици остатъци от кораби са видяни в тази област. Няма точна карта на Бермудския триъгълник, и множеството от загадъчните условия, които обкръжават това място, към момента следва да бъдат обяснени. През 1964 година едно списание първо е именувало тази област като Бермудския триъгълник и през днешния ден тази област към момента продължава да бъде център на внимание за учени по целия свят.

Мистерията и изгубванията в Бермудския триъгълник

В последните няколко години са следени доста произшествия в тази област. Това е довело до голям брой измислени истории от хора, които не могат да предложат никакво научно пояснение. Първото изгубване е било през 1945 година. Това е бил драматичен случай, при който са изчезнали мистериозно петима души от флота над Атлантическия океан. Причината по това време е била оповестена като " неточност " на водача. Но полетът се е осъществил през спокоен ден с най-опитният водач - лейтенант Чарлз Керъл Тейлър. Говори се, че членовете на фамилията на водача са протестирали против аргументите и най-вероятно са убедили флота да промени повода на " по незнайни аргументи ".

 Бермудският триъгълник - мистериозни изгубвания и обстоятелства

Местоположението на Бермудския Триъгълник не за първи път влиза в мистериозните летописи. През 1872 година се е случил случай, за който се е схванало, когато се е появил корабът Мария Селесте без екипажа си на борда. Корабът е открит зарязан, като случая е непроменяемо обвързван с Бермудския триъгълник, макар че корабът е открит в намерено море край крайбрежията на Португалия.

Това по-късно е последвано от няколко отчета на хора, които са видели странни, въртящи се светлини. Тези странни светлини от време на време са съпроводени от звуци. Понякога пък е имало и гъста мъгла в тази област. Саргасово море, което е ситуирано в средата на Атлантическия океан, е упоменато в дневника на Христофор Колумб. Изглежда че неговият екип е първият, който има усещания от тази област. Те са следили странни феномени (танцуващи светлини на хоризонта) и самият Колумб е забелязал, че неговият компас не работи по нормалния метод, а сочи напълно друга посока от вярната.

Слухове, свързани с Бермудския триъгълник

В средата на 60-те години на предишния век са се появили слуховете, че извънземни същества стоят зад изгубването на самолети и кораби. Хората даже говорели за появяването на НЛО наоколо до този регион. Някои хора даже стигнали до там да настояват, че това място е населявано от духове. Въображението на хората взело нови висоти с появяването на времевата доктрина. Тя допуска, че корабите и самолетите са влезнали в друга часова зона, откакто са достигнали Бермудския триъгълник. Съгласно теорията, има огромна възможност екипажа и хората към момента да са живи там някъде. Някои считат, че в този район се е намирал изгубеният град на Атлантида.

 Бермудският триъгълник - мистериозни изгубвания и обстоятелства

Възможни теории за мистерията на Бермудския триъгълник

Учените показват околната среда като съществена причина за изгубванията в Бермудския триъгълник. Посочват още, че аргументите са или хора, или естествени аргументи. Учените от университета Кардиф са разкрили, че съществува огромно съществуване на газа метан в тази област на океана. Има разнообразни аргументи за това събитие. Метан газ се образува вследствие на разложените тела на морските създания. Ако има периодически изригвания на метан, то тогава океанът не би бил в положение да обезпечи нужната еластичност във връзка с корабите, плаващи във водите. Тези изригвания могат да потопят корабите без да бъдат предизвестени за това. По време на такива изригвания даже аероплан ще бъде изправен пред заплаха, защото незабавно може да се възпламени. Метанът също по този начин води до губене на мощ в моторите откакто бъде освободен в атмосферата.

Въпреки многото теории и догатки, към момента е необятно публикувана вярата в свръхестествените теории. Бермудският триъгълник и до в този момент си остава мистерия за мнозина.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР