Някои нарекоха златото кризисната валута на света. А други си

...
Някои нарекоха златото кризисната валута на света. А други си
Коментари Харесай

Златото става все по-популярно

Някои нарекоха златото спешната валута на света. А други си спомниха думите на известния американски банкер J.P. Morgan, че „ Златото е пари, всичко останало е заем “. Можем ли да приказваме за златна тресчица по време на корона рецесия? И в какво влага българина в изискванията на пандемия? Темата разяснява пред " Нова телевизия " кредитният анализатор Тихомир Тошев.

Според него в България златото е станало все по-популярно средство за инвестиция. Освен банките, има и специфични компании, които оферират сходна инвестиция.

„ Златото става все по-популярно. Масовият българин към момента не го познава. При нас модата е към момента за бижута, само че се задава модата на кюлчета и монети. Тази инвестиция би трябвало да се прави, откакто сме добре осведомени и когато сме решили какъв брой да вложим и какъв брой може да спечелим”, изясни Тошев.

Златото е добра инвестиция, тъй като в дълготраен проект цената му постоянно върви нагоре. В кратковременен проект има случаи, в които има и спад. Тошев акцентира, че даже и при тази инвестиция рискът не е дребен. Съветът на анализатора е всеки да стартира да икономисва и да отделя пари. Малките суми първоначално би трябвало да се отделят в депозит, а когато сумата нарасне – в по-сериозна инвестиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР