Някои конспиративни теории са неунищожими. Например тази за т.нар. кемтрейлс

...
Някои конспиративни теории са неунищожими. Например тази за т.нар. кемтрейлс
Коментари Харесай

Кемтрейлс: Изсипват отрова от небето?

Някои тайни теории са неунищожими. Например тази за така наречен кемтрейлс - следите по небето били от отровни химикали, които самолети разпръсквали, с цел да понижат международното население. Какво е същинското пояснение?

Виждаме ги всеки ден - следите, които самолетите оставят по небето. И до момента в който множеството хора не им обръщат изключително внимание, за някои те са от извънредно значение. Защото в тях прозират огромен скрит план за надзор над човечеството.

Какво са кемтрейлс?

Според последователите на тайната доктрина за така наречен кемтрейлс, следите, които самолетите оставят, са в действителност резултат от разпространяване на отровни химикали. Това ставало по разпореждане на елита, скрито ръководещ света. Целта била да се забавят климатичните промени, а също така да се управляват, разболяват и отравят хората.

Доказателства за тази доктрина нейните почитатели откриват в някои свои наблюдения: да вземем за пример, че следи остават след самолетите даже и по изцяло безоблачно небе. Или пък, че някои самолети нямат сходна “опашка”, а при други тя остава доста дълго. Има и фотоси, на които следите те прекъсват, ту се появяват на съвсем идентични шпации. За почитателите на теорията за кемтрейлс това е очевидно доказателство, че водачът през избран интервал от време натиска копчето, с което се изсипват отровите.

Какъв е произходът на тази ирационална религия?

Този въпрос не е до дъно обяснен. Хората обаче постоянно търсят забележима причина, с която да си обяснят разнообразни промени в здравословното положение – да вземем за пример, когато ги боли глава или се усещат отпаднали. Други пък се пробват по този метод да намерят пояснение за разнообразни естествени феномени или катаклизми. Във всеки случай си проличава, че понятието „ кемтрейлс “ се радва на огромна известност. При търсене с основна дума в Google се откриват над 4,6 милиона попадения. Сериозни научни излъчвания също са обсъждали въпроса. Пълно е и с книги, някои от които носят сензационни заглавия от сорта на „ Заговорът в небето “.

Как се образуват кондензационните следи?

В научната сфера фактически са били обсъждани, най-малко на доктрина, разнообразни хрумвания за запазване на климата посредством разпространяване на субстанции в атмосферата. Ставало е дума да вземем за пример за съединения на алуминия и желязото, както и за сажди. Известно е също, че на някои места изстрелват в атмосферата сребърен йодид, с цел да окажат въздействие над времето – да вземем за пример с цел да провокират превалявания. За момента обаче сходни способи не са се наложили всеобщо поради тяхната висока цена и недоказана успеваемост.

Учените обаче са единомислещи, че така наречен кемтрейлс не съществуват. От Германската метеорологична работа изясняват, че изображенията по небето в действителност постоянно съставляват „ заледени облаци “. Те се образуват по следния метод: При избрани метеорологични условия въздухът на огромна надморска височина е много мокър, само че въпреки всичко незадоволително, с цел да се образува облак. Ако обаче аероплан премине на това място, отделените от него водни пари и отработени газове образуват дребни капчици, които температури от минус 50 градуса неотложно замръзват и стават забележими като облаци.

При опроделени климатични условия тези облаци могат да останат непромени с часове. Често те се разпръскват от вятъра. В взаимозависимост от това какъв брой придвижване има във въздуха, какъв брой високо лети самолетът, дали той се снишава или се издига, следите от него наподобяват по друг метод. Контурите се дефинират от траекторията на полета. Ако контурите са прекратени на избрани места, това се дължи на другата централизация на водни пари в околната атмосфера.

Признаци за кемтрейлс във въздуха няма

От немското Министерство на околната среда, отбрана на природата и нуклеарната сигурност удостоверяват: кемтрейлс не съществуват: “Линиите по небето са кондензационни следи от самолетите. Те са безвредни за хората на Земята, само че оказват въздействия върху околна среда.”

За изпускането на токсични субстанции в атмосферата и образуването на по този начин наречените кемтрейлс няма никакви научни доказателства, споделят експертите. Независимо от това немското Министерство на екологията постоянно се занимава с тематиката, оборвайки тезите на разнообразни тайни теории.

С измервателна станция в най-високата точка на Германия - връх Цугшпитце - учените всекидневно дават данни за състава на въздуха. Регистрират се всички типове замърсители и парникови газове като CO2. При съществуване и на най-малка централизация на отрова във въздуха всички измервателни уреди и станции, в това число и тези на Службата по въздухоплаването, неотложно биха дали алармен сигнал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР