Властовата абстиненция, която обхвана партньорите от ГЕРБ, са причината да

...
Властовата абстиненция, която обхвана партньорите от ГЕРБ, са причината да
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Властовата абстиненция, която обхвана сътрудниците от ГЕРБ, са повода да се стигне до предварителни парламентарни избори. Това съобщи водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов на конференция в Пловдив, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.


Липсата на воля за промени станали причина за неуспеха на договарянията и ротацията. Като такива промени ген. Атанасов уточни тези в региона на сигурността и неналичието на предпочитание да се внесат промени в българските служби.

„ На процедура в този момент ГЕРБ и Движение за права и свободи взеха служебната изпълнителна власт. Имаме марионетно държавно управление на Главчев, което организира целенасочена кадрова чистка сега с разполагане на правилни фрагменти на основни места, като задачата е да се обезпечи чадър върху купувачите на гласове, на които разчитат “, сподели Атанасов и  уточни като образец промяната на регионални шефове, които би трябвало да имат дейна роля в идните избори. Той предизвести, че се приготвя завръщане на така наречен Борисова страна, която се характеризира със превзета правосъдна система и служби за сигурност, подчинени медии и реплика на почтени избори.

Според него на тези избори има 300 000 гласа за пазаруване. „ Решението е висока изборна интензивност, която да минимизира вредите от купения избор “, сподели още водачът на Демократична България.

Никола Минчев, лидер на листата за евроизборите, съобщи, че е удовлетворен, че още веднъж ще бъдат дружно, тъй като споделят идентични полезности и визия за развиването

на страната. „ Ние се борим за одобряване на правовата страна и развиване на демокрацията и повишението на стандарта, както на полето на вътрешната

политика, по този начин и през европейските институции “.

Според ген. Атанасов обаче е допустимо да се възобновят договарянията с ГЕРБ след изборите, само че договарянията би трябвало да стартират от там, където са спрели преди ротацията.

Радан Кънев, който е още веднъж в листите за евродепутат, съобщи, че в европарламентът целта ще бъде запазването и гарантирането на сигурността в отбранителните качества, както и опазването на външните ни граници, в това число и от мигрантски напън. „ Тук се включва и сигурността ни против корупция и пробив във личната ни система за сигурност и правораздаване “, сподели Радан Кънев и акцентира, че има преплетени зависимости сред проведената престъпност и държавните институции в страната.

Николай Денков добави, че преди да се седне на масата за договаряния с ГЕРБ, те би трябвало да се отърват от опеката на Делян Пеевски, който на " процедура сега е техен шеф ".

След 9 юли, в случай че още веднъж би трябвало да се основава коалиция с ГЕРБ, участниците бяха безапелационни, че Пеевски не би трябвало да е на масата за договаряния и да се осъществя програмата на ПП-ДБ./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР