Някои го предпочитат сутрин, други го пият по няколко пъти

...
Някои го предпочитат сутрин, други го пият по няколко пъти
Коментари Харесай

Ползи от различните видове чай

Някои го избират заран, други го пият по няколко пъти дневно, а трети го употребяват като успокоителен обред преди лягане. От хилядолетия чаят е една от най-предпочитаните питиета в света.

Освен вкусна, тонизираща или успокояваща, напитката има и доста изгоди за здравето – да вземем за пример, оказва помощ в битката с непотребните килограми, понижава равнищата на холестерол и риска от сърдечни болести, диабет и рак. Всяка от разновидностите има и самостоятелни изгоди. В идващите редове вижте изгодите от другите типове чай:

Зеленият чай

Тази вариация на напитката е известна с антиоксидантните си свойства. Тя се бори със свободните радикали, които повреждат клетките, понижава риска от рак, пречиства артериите, понижава риска от инсулти и неврологични болести. Освен това зеленият чай покачва равнищата на добър холестерол в кръвта. Той е и желана напитка от всички, които са на диета – не просто пречиства, а и потвърдено забързва горенето на мазнините.

 изгоди от черния чай

Черният чай

Една от най-популярните разновидности на чая, той е изключително желан в Турция и в Англия. В черният чай се съдържа огромно количество кофеин – подготвя се от ферментирали листа от чай. Тази напитка намалява риска от инсулт и други съдови болести. Освен това потвърдено предотвратява увреждането на белите дробове.

Бял чай

Белият чай към момента не е задоволително известен у нас. Има най-мек усет, тъй като листата му не са ферментирали. От всички останали типове, белият чай най-добре се бори с раковите кафези.

Чай Улонг

Този чай е още прочут като китайски черен чай. Той постепенно набира известност. Но за сметка на това – несъмнено. Чай улонг е известен с извънредно мощните си антиоксидантни свойства и умеенето си да смъква доста равнищата на неприятен холестерол в кръвта.

Билков чай

Макар и с по-малко антиоксиданти, билковите чайове са чудесни. И всеки има разнообразни свойства. Лайката, да вземем за пример, работи успокояващо, ехинацеята има противовъзпалителни свойства, ментата и маточината се грижат за нервната система. Изберете чай или съгласно усета, или съгласно резултата, който желаете да постигнете. Можете да извършите и освежителен и лековит билков микс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР