Някои експерти по движение по пътищата са в потрес от

...
Някои експерти по движение по пътищата са в потрес от
Коментари Харесай

Експерти в потрес от проекта за реорганизация на движението по бул. Партиарх Евтимий, Витоша и Фритьоф Нансен

Някои специалисти по придвижване по пътищата са в шок от плана за метаморфоза на движението по бул. " Партиарх Евтимий ", " Витоша " и " Фритьоф Нансен ".

" Не сме срещу велосипедните алеи и София да се развива като екологично чист град. Не мисля и че по-трудното за някои паркиране обратно е проблем. Лошото е, че хора, които пристигнаха на власт с обещанието да не вършат като предходните, освен ги повтарят, само че и ги задминаха, – разяснява пред БНР-Радио София Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. – Арогантността им стигна до такава степен, че не се замислят дали в действителност има нещо погрешно. Не знам по какъв начин може по подобен метод да бъде координиран и утвърден подобен план. Най-яростно го пазят от " Спаси София " и измислят какви ли не дивотии единствено и единствено да оправдаят това, което са създали. Не знам защо държат непременно този план да бъде натрапен. "

Според Русинова с осъществяването на плана са нарушени два закона и 6 поднормативни акта. Освен това тя се учудва на инсталираните черни колчета, чието светлоотразително фолио не е по стандартите за такива обстановки.

" От праха тези колчета скоро няма да се виждат. Освен това да ми покажат къде е регламентирано велоалеите да бъдат с жълта маркировка. Използването на елементарна багра е неприемливо. "

Русинова посочи, че след премерване се е оказало, че нощната светлоотразителност на маркировката е над 10 пъти под нормата. В момента има 2 велосипедни алеи по бул. „ Витоша “ – едната е по платното, другата е по тротоара, а пешеходците вървят по пътечка, която е необятна единствено метър.

Диана Русинова сподели, че ще бъде импортирана тъжба в съда и чака единственото, което може да се направи – да се възвърне последната законна организация на движение по тези улици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР