NVMe ще бъде най-бързо растящата технология на пазара за памети

...
NVMe ще бъде най-бързо растящата технология на пазара за памети
Коментари Харесай

Тенденциите при SSD-тата: NVMe движи пазара, цените растат


NVMe ще бъде най-бързо растящата технология на пазара за памети през 2024 година и първият избор на потребителите на SSD (снимка: CC0 Public Domain)

В началото на 2024 година се следи нарастване на цената на NAND паметта, която се употребява в SSD дисковете, на всички места по света. В п оследно време доста се говореше за това, че скоро ще свърши ерата на евтините SSD дискове, и в този момент най-сетне виждаме нарастването на цената в действителността , разяснява в разбор на пазара Мацей Камински, шеф на подразделението за памети на Samsung в Централна и Източна Европа .

2023-та беше динамична година, която накара доста компании да трансформират метода си на работа. Глобалното свръхпроизводство на проводници докара до доста промени, като да вземем за пример продажбите и ограничението на индустриалните мощности. В резултат на това доста от най-големите играчи на пазара трябваше да лимитират запасите си, проучва обстановката Камински.
още по темата
Като се взема поради това, че индустриалният цикъл лишава приблизително сред 5 и 7 месеца, тези ограничавания би трябвало да доведат до баланс сред съществуването на дадени артикули и действителното търсене. Затова, при започване на 2024 година, се следи нарастване на цената на NAND паметта, която се употребява в SSD дисковете, уточни мениджърът.

„ През 2024 година пазарът на паметта ще се разрасне, изключително в секторите на NVMe и външните SSD. Има увеличение както на търсенето на тези артикули (най-вече на компютри с NVMe слот), по този начин и на осведомеността на потребителите по отношение на преимуществата на SSD пред HDD дисковете. NVMe ще бъде най-бързо растящата технология на пазара за памет през 2024 година и първият избор на потребителите на SSD, което ще докара до избутване на SATA дисковете от пазара ”, разяснява Камински.

Според него, от ден на ден хора ще схващат, че имат нужна от постоянни бекъпи на данните им във външни дискове. Секторът на външните SSD дискове пораства бързо, следи се наклонност за търсене на бързи дискове в PRO бранша, който се концентрира главно върху бързото прекачване на данни. Все повече консуматори търсят дискове с повече от 2 TB памет. Двете качества, от които се интересуват потребителите, са скоростта и потенциалът.

Очаква се увеличение и на продажбите на карти памет, заради това, че допълващите устройства (спортни камери, дронове, домашни системи за сигурност) стават по-популярни, добави мениджърът.

Много консуматори в България работят по стопански разумен метод и избират стабилността вместо най-хубавата продуктивност, когато става въпрос за компютри, споделя Мацей Камински, Samsung
(снимка: Samsung)

„ Внимателно следим обстановката в България и района. Работим сполучливо на този пазар над четири години и следим съзряването му, заради развиването на оторизирани канали за продажби за артикули за памет. В същото време той е мощно концентриран върху SATA технологията. Продажбите на артикули въз основата на NVMe технологията порастват бързо, само че преносимите компютри и работните компютри въз основата на SATA не престават да са известни ”, сподели Камински.

Много консуматори, в това число организации, работят по стопански разумен метод и избират стабилността вместо най-хубавата продуктивност, когато става въпрос за компютри, добави експертът от Samsung.

„ Тенденцията за увеличение на търсенето на артикули с огромен потенциал е по-слаба в района в сравнение с в Западна Европа и Полша. Обаче от малко по-широка позиция е ясно, че пазарът на Централна и Източна Европа, в това число България, се движи в същата посока като останалите европейски пазари ”, заключи Камински.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР