Новото въоръжение от САЩ и другите съюзници ще позволи на

...
Новото въоръжение от САЩ и другите съюзници ще позволи на
Коментари Харесай

Сензационно. Ето как Украйна ще си върне Крим

Новото въоръжение от Съединени американски щати и другите съдружници ще разреши на Украйна да си върне всички „ краткотрайно окупирани територии, в това число Крим “. Киев към този момент е набелязал набор от ходове, които ще осъществя след идването на новите колета военна помощ. Това съобщи министърът на защитата на Украйна Алексей Резников в изявление пред CNN, съобщи " Дарик ".

“Ще освободим всички наши територии, всичко, в това число Крим. Крим е стратегическа цел за Украйна, тъй като това е украинска територия. Но ние ще вървим малко по малко ”, убеден е той.

Според министъра на защитата по-нататъшните дейности на украинските войски след новите доставки на оръжие ще бъдат разграничени на три стадия. На първия стадий се възнамерява да се стабилизира обстановката на фронта, с цел да се предотвратят загуби в борбите против съветските сили.

Втората стъпка е изтласкването на руснаците до границите от 24 февруари, когато Руската федерация предприе пълномащабна инвазия. И на третия стадий с сътрудниците на Украйна ще бъдат разисквани „ способи за освобождение на останалите територии, в това число Крим “.

Журналистът попита Резников дали опитът за наново завладяване на полуострова може да предизвика Русия. Министърът отговори, че този въпрос не е обсъждан.

„ Няма значение. Защото те [руснаците] ще го видят в Херсон, ще го видят в Запорожие, ще го видят и в Мариупол, че това са украински земи, а Крим също е украинска земя, без значение от всичко “, заключи Резников.

На 15 юни се състоя среща на западните сътрудници на Украйна във формат Рамщайн-3. В резултат на договарянията беше взето решение за доставка на нови оръжия за Украйна. Съединени американски щати ще дарят артилерия, реактивни системи за залпов огън (РСЗО) HIMARS и противокорабни ракети Harpoons. Словакия ще изпрати вертолети, Канада, Полша и Нидерландия- артилерия, а Германия - РСЗО.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР