Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман призова нацията да подкрепя докрай

...
Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман призова нацията да подкрепя докрай
Коментари Харесай

Нагелсман призова: Искам да се обединим като нация и да подкрепяме Германия!

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман прикани нацията да поддържа до дъно футболистите, до момента в който домакините се готвят да открият Евро 2024 в петък против Шотландия.

Германия се провали на последните три огромни шампионата, само че оптимизмът измежду почитателите пораства, че те могат да се показват по-добре на родна земя.
 Полузащитник на Германия ще пропусне мача на откриването против Шотландия
Полузащитник на Германия ще пропусне мача на откриването против Шотландия

Заради зараза на сливиците

" Искам да се обединим като нация и да поддържаме немския народен тим, в това число и на стадиона. Това е извънредно значимо. Трябва да използваме по всевъзможен метод домакинското преимущество, което имаме ", сподели Нагелсман на конференция в Мюнхен.

" Така че, апелирам Ви, бъдете шумни на следващия ден. Щастлив съм, когато мога да поддържам връзка с играчите по време на мача. Но на следващия ден няма да имам нищо срещу, в случай че не мога, тъй като е прекомерно шумно на стадиона ", добави той.

" Шотландия не е тим, цялостен със международни звезди, само че това ги прави рискови, тъй като те имат доста бързи играчи, които дават всичко от себе си, с типичен шотландски нрав ", съобщи още треньорът.

По отношение на състава Нагелсман може да разчита на всички. Крилото Лерой Сане също е " на 100 % подготвен и без болежка след травмата си. Той е изцяло разполагаем ", само че не се чака да стартира като титуляр.

" Разбира се, че сме наясно със стартовите 11. Важно е да се даде на титулярите " избрана психическа сигурност ", тъй че грешките " също да бъдат толерирани ", сподели още селекционерът.

Той обаче разяснява, че е също толкоз значимо да се съобщи на играчите в останалата част от тима, " че положителната подготовка също си заслужава ".

Нагелсман съобщи, че може да усети вълнението в своя тим.

" Когато погледна в очите на играчите, виждам доста убеденост и религия. Това е, което желая. Сега съм ги стегнал малко, само че на следващия ден ще ги пусна и ще ги оставя да тичат ", добави 36-годишният немски селекционер.

По-рано Емре Джан се причисли към тима на Германия за формалната фотография, ден откакто беше извикан. 30-годишният капитан на Борусия Дортмунд заема мястото на Александър Павлович от Байерн Мюнхен, който е със заболяване.

Джан също взема фланелката на Павлович с номер 25. Той не е на линия да стартира против Шотландия, а Тони Кроос, Илкай Гюндоган и Роберт Андрич ще бъдат тримата в халфовата линия.

Гюндоган, който ще бъде капитан на Германия за първи път, сподели пред медиите: " Ако стартираме добре, ще имаме инерция на наша страна. Тогава хората ще бъдат доста по-позитивни и ще могат да ни поддържат още повече ".

В група А са още съставите на Унгария и на Швейцария.
 Нагелсман с забавно решение за вратарските тренировки на Германия
Нагелсман с забавно решение за вратарските тренировки на Германия

Вижте какво е то
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР