Новото сторидж решение ще се използва в автомобилните системиПаметта 256GB

...
Новото сторидж решение ще се използва в автомобилните системиПаметта 256GB
Коментари Харесай

Samsung започва производство на вградена 256GB eUFS памет

Новото сторидж решение ще се употребява в автомобилните системи

Паметта 256GB eUFS работи в необятен температурен диапазон – от -40°C до 105°C

Samsung започва за първи път в промишлеността всеобщо произвеждане на 256-гигабайтови (GB) вградени универсални памети (embedded Universal Flash Storage – eUFS) с функционалности, основани на автомобилните спецификации на стандарта JEDEC UFS 3.0.

Първите 128GB eUFS памети за автомобилната промишленост излязоха през септември 2017 година, а в този момент производителите имат достъп до нови 256GB eUFS, които приготвят пазара за ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), осведомителни системи от ново потомство и първокласни табла за ръководство на транспортни средства.

Тъй като температурният диапазон е от решаващо значение за приложенията на автомобилната памет, Samsung 256GB eUFS работи от -40°C до 105°C във всички режими, включително при спестовност на сила. Границите на стандартните вградени мултимедийни карти (eMMC) 5.1 нормално обгръщат -25°C до 85°C за транспортни средства в придвижване и -40°C до 85°C, когато са в режим на луфт или икономисване на енергия.
още по тематиката
„ С новия температурен предел за автомобилна памет, производителите на коли към този момент могат да проектират памет, която е подобаваща за рискови условия и има надеждни резултати ”, съобщи Киун Хуан Хан, вицепрезидент по маркетинг на NAND паметите в Samsung. Започвайки с високия клас коли, Samsung бързо ще разшири портфолиото си и ще обхване целия авто пазар.

256GB eUFS паметта освен е издръжлива на повишените температурни спецификации, само че може и да известява процесора, в случай че температурата на устройството надвиши 105°C или друга авансово заложена температура. По този метод процесорът контролира скоростта и понижава температурата до допустими равнища.

При 256GB eUFS процесът на четене може да доближи 850 мегабайта в секунда (MB/s), което е в горния завършек на настоящия JEDEC UFS 2.1 стандарт. Паметта поддържа 45 000 входно-изходни дискови интервенции с случайно четене в секунда. Функцията за освежаване на данни форсира обработката и покачва  надеждността на системата посредством пренасяне на по-стари данни в други, по-малко употребявани кафези.

Известията за температурата, създадени от Samsung, и характерностите за възобновяване на данните са включени в спецификацията UFS версия 3.0, която бе оповестена преди месец от JEDEC – международната организация за стандарти за полупроводници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР