Новото попълнение на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума говори за

...
Новото попълнение на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума говори за
Коментари Харесай

Донарума: Меси е страхотен, но трябва да се научи да играе и с десния си крак

Новото попълнение на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума приказва за упоритостите на клуба през този сезон. Вратарят, който имаше главен принос за европейската купа на Италия, се пошегува с Лионел Меси, изясни за какво е напуснал Милан и описа по какъв начин е претърпял Евро 2020.

“Моите осем години в Милан бяха страхотни. Чувствах се вкъщи там и претърпях някои прелестни моменти. Имам голямо почитание към хората, които работят там, и почитателите. Животът обаче е изпълнен с избори и имахме разнообразни упоритости. Аз имах потребност да се преместя, с цел да се развъртвам, да ставам по-добър и по-силен. Чувствах потребността от смяна на ситуацията. Когато взех решение да напусна “росонерите”, нямах сделка с различен клуб”, показа Донарума пред “Кориере дело Спорт”.

“ПСЖ не завоюва Лига 1 предишния сезон, само че същинската ни цел е да спечелим Шампионската лига”, сподели вратарят по отношение на упоритостите на клуба за този сезон, откакто клубът притегли него, Лионел Меси, Серхио Рамос, Жоржиньо Вайналдум и Ашраф Хакими.

Италианецът показа и първите си усещания от Меси. “Невероятен трансфер, същински удар. Когато споделиха, че ще напусне Барселона, не можех да допускам, че ще играя с него. Отборът ни е цялостен с явления. Видях го на подготовка и допускам, че е много добър. Има добър ляв крайник, само че би трябвало да усъвършенства играта си с десния”, пошегува се Донарума.

Той описа и малко за блестящото европейско състезание, което Италия завоюва: “Бяха фантастични 50 дни от началото до финала на “Уембли”. Липсват ми тези момчета и тези моменти. Всичко бе резултат от работата на Роберто Манчини, който е необикновен треньор, и една група играчи, които в действителност се наслаждаваше на времето, прекарано дружно. Нямаше скучни моменти. Бяхме задружни и играхме всеки мач като че ли е последен”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР