Новоназначеният британски премиер Лиз Тръс проведе телефонен разговор с президента

...
Новоназначеният британски премиер Лиз Тръс проведе телефонен разговор с президента
Коментари Харесай

Тръс проведе важен разговор с американския президент

Новоназначеният английски министър председател Лиз Тръс организира телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с цел да обсъдят икономическите въпроси, породени от съветската инвазия в Украйна.

Това се споделя в туит, оповестен от Тръс, представен от Ukrinform.

„ Тази вечер приказвах с президента на Съединени американски щати за взаимната ни работа като водачи на свободни демокрации за справяне с общи провокации – изключително икономическите проблеми, породени от войната на Путин “, написа Тръс.

Премиерът сподели, че двете страни ще изградят връзки, като подобрят своя защитителен съюз посредством НАТО и AUKUS (пакт, подписан от Австралия, Англия и САЩ).

Според прочит на диалога, публикуван от пресслужбата на Белия дом, страните „ разискаха смисъла на продължаващото тясно съдействие по световните провокации, в това число поддръжката за Украйна, до момента в който се пази от съветската експанзия, справяне с провокациите, отправени от Китай, попречване на придобиване на нуклеарно оръжие от Иран и обезпечаване на устойчиви и налични енергийни запаси.

В личния си туитър акаунт, президентът Байдън сподели, че чака с неспокойствие „ задълбочаване на специфичните връзки сред нашите страни и работа в тясно съдействие по световните провокации, в това число продължаваща поддръжка за Украйна, до момента в който се пази от Русия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР