Новоизбраният кмет на Община Благоевград адв. Илко Стоянов проведе първата

...
Новоизбраният кмет на Община Благоевград адв. Илко Стоянов проведе първата
Коментари Харесай

Илко Стоянов: Няма да се изплащат обещанията на бившите зам.-кметове

Новоизбраният кмет на Община Благоевград адв. Илко Стоянов организира първата си конференция, на която засегна няколко тематики, към които има висок публичен интерес.
„ Положил съм клетва като кмет и тази тематика за мен е затворена. Аз съм кмет на Община Благоевград!„, заяви при започване на брифинга адв. Стоянов.

„ Все още се срещам с администрацията, метода на работа и хората, които работят. Към момента не виждам работеща администрация. Не виждам администрация, която да си взаимодейства с жителите и да работи по най-хубавия метод за тях. “, добави още той.

Адв. Илко Стоянов съобщи, че ще внесе за разглеждане нова конструкция на общинска администрация като по този метод ще подсигурява връзката сред администрацията и жителите на общината.

„ По отношение на възнагражденията – няма да се изплащат. Търсят се правни благоприятни условия и компенсациите които са договерени от вр.и.д Ясен Попвасилев няма да бъдат изплащани, за което съм издал предписание. Това не е морално. “, по този начин разяснява той проблема с компенсациите на някогашните зам.-кметове.

„ Кодекса на труда позволява опция при преустановяване да бъдат контрактувани компенсации и тази мярка се ползва при избрани случаи. Допустимо е, само че за мен, когато става въпрос за управителен екип, законът дава опция на кмета да го освободи без компенсации и за мен не е морално зам.-кметовете да ги получават.„, добави още Илко Стоянов. Към този миг сумите не са изплатени и той е спрял осъществяването на този акт.

От конференцията стана ясно, че е анулирана заповедта за гратис паркиране в „ Синя зона “ на някогашни кметове на Благоевград, а също по този начин, че са стартирани две дисциплинарни производства към чиновници на общинска администрация поради пропуски, свързани със отговорностите им.

Адв. Илко Стоянов ще показа екипа си в понеделник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР