Ново земетресение с магнитуд 4,9 разтърси Западен Афганистан, предаде ДПА.Новите

...
Ново земетресение с магнитуд 4,9 разтърси Западен Афганистан, предаде ДПА.Новите
Коментари Харесай

Ново земетресение удари Афганистан

Ново земетресение с магнитуд 4,9 раздруса Западен Афганистан, съобщи ДПА.

Новите земетресения бяха доказани от Геофизичния институт на Съединени американски щати и от поданици на региона. Според локален доктор хората са потърсили леговище в паркове, открити пространства и градини. Смъртоносното земетресение от събота се е отразило отрицателно на психическото здраве на хората, добави здравният служащ.

Земетресението с магнитуд 6,3 по Рихтер през уикенда изцяло унищожи минимум 13 села в провинция Херат. Местни поданици от други региони, както и избавителни екипи към момента се пробват да извадят тела отдолу под руините. В доста провинции хората събират дарения за потърпевшите. Турция, Иран и Пакистан са дали обещание да дават незабавна филантропична помощ. Съществуват спорни данни за точния брой на жертвите, като съгласно държавното управление на талибаните досега са починали 2053 души.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропичните въпроси съобщи, че е записала 1023 смъртни случая и 1663 ранени, а над 11 000 души са били наранени от нещастието, добавя OCHA.

Днес на посещаване в Херат се чака да дойде делегация от високопоставени представители на талибаните, в това число назначеният от талибаните вицепремиер по икономическите въпроси Абдул Гани Барадар и неговия екип, оповестява Асошиейтед прес.

Те ще посетят засегнатия от земетресението район, с цел да дават " незабавна помощ " и да обезпечат " заслужено и тъкмо систематизиране на помощта ", се показва в изказване от столицата Кабул.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР