Ново проучване, публикувано в списанието BMJ Military Health, установява, че

...
Ново проучване, публикувано в списанието BMJ Military Health, установява, че
Коментари Харесай

Ветераните от Обединеното кралство са 11 пъти по-склонни да се пристрастят към хазарта

Ново изследване, оповестено в списанието BMJ Military Health, открива, че ветераните от въоръжените сили на Обединеното кралство са 11 пъти по-склонни от цивилните хора да се пристрастят към хазарта. Предвид констатациите, създателите на проучването стигат до извода, че „ хазартът е възходящ проблем за публичното здраве в страната “.

Проучването е извършено от откриватели от Университета на Куинс Белфаст и Университета в Суонси и е първото изследване за Англия за връзката сред някогашни членове на армията и пристрастяването към хазарта. След изпращането на апели на евентуални участници, са получени 5147 отговора. От тях 2185 са включени в крайния разбор: 1037 ветерани и 1148 не-ветерани. Проучването открива, че ветераните от въоръжените сили на Обединеното кралство са 10,8 пъти по-склонни от общото население да бъдат пристрастени към хазарта, а 43% от тях са имали проблем с компулсивното залагане, за разлика от единствено 6,5% от цивилните. 67% от не-ветераните са били в положение да залагат без да имат проблем, спрямо едвам 38 % от ветераните.

Освен това ветераните оповестяват, че по-често употребяват здравни услуги, в това число визити при общопрактикуващи лекари, престой в болница и контакт със обществени служащи, в допълнение към потреблението на профилирана помощ за пристрастяване към хазарта и за корист с алкохол и наркотични субстанции. Те също по този начин „ имат по-голям контакт с правораздаването “ и прекарват съвсем два пъти повече време в отпуска по болест – приблизително 32,7 часа – спрямо не-ветераните.

В съпоставяне със средностатистическия дълг на британеца от 806 паунда, ветеранът дължи към 1375 паунда.

Въпросникът изследва качеството на живот на всеки човек във връзка с неговото здраве, използването на здравни услуги, психологичното му здраве и тематики като дълг и държавни помощи. Участниците са помолени да дават персонална информация като фамилно състояние, етническата принадлежност, работно време и обучение, наред с други данни. Ветераните също са помолени да дават детайлности за своята военна работа, в това число какъв брой време са били на фронта.

От участващите 2185 души, по-голямата част са мъже на възраст сред 30 и 39 години. 40 до 50 % са женени, а над 2/3 имат работа.

Основната цел на изследването е да се прегледат навиците на хората по отношение на хазарта през последната година, в това число спортни залагания, потребление на онлайн казина, същински казина и слот машини. За да преценяват икономическата и обществената цена на проблематичното залагане измежду ветераните, откривателите преглеждат непосредствено разликите в използването на обществени и здравни услуги от тях и извадка от общото население.

Ако респондентите настояват, че са залагали, те са помолени да попълнят втори въпросник, наименуван Индекс на тежестта на проблематичния хазарт. Резултат 0 демонстрира, че няма проблем, до момента в който резултат 8 или по-висок демонстрира, че попълващият има проблем с хазарта.

Изследванията сочат, че хазартът постоянно е причина за загуба на работа, задължения, неприятно здраве, незаконно държание, раздробяване на персоналните връзки и провалено обучение. Смята се, че навикът коства на Англия към 1,67 милиарда паунда годишно. Затова създателите на проучването допускат, че има задоволително огромна „ икономическа причина “, с цел да се вкара развой на ревизиране, с цел да се открият хазартните привички при ветераните. Бившите членове на армията се подлагат на рутинни оценки за психологичното си здраве откакто се върнат от война, тези проби не правят оценка хазарта.

„ Проучването ясно разпознава проблем, тъй че в този момент би трябвало да се заемем с аргументите, заради които ветераните изпитват този проблем с хазарта, и да подкрепим тези, които страдат от следствията “, споделя Джъстин Рийс Ларкомб, съавтор на проучването. След сполучлива кариера в армията той губи 750 000 английски лири за три години, откакто развива пристрастяване към онлайн хазарта.

„ Това е първото изследване, което изследва общественото и икономическото влияние на хазарта измежду някогашните чиновници на армията на Обединеното кралство и нашите констатации са в сходство с интернационалните проучвания, които откриват, че ветераните са изложени на максимален риск от взаимозависимост “, споделя Саймън Даймън, водещ създател на проучването. „ Трябва да предприемем рутинни инспекции за проблеми с хазарта измежду въоръжените сили на Обединеното кралство, с цел да понижим стигмата, обвързвана с търсенето на помощ, и да подсигуряваме, че тези, които се нуждаят от поверително внимание и поддръжка, ще ги получат. “

Трябва да се означи, че това изследване е наблюдателно и по тази причина не може да откри причина. Въпреки това откривателите допускат, че проблемите с хазарта, с които се сблъскват ветераните, евентуално са свързани с военната им работа, за която „ е известно, че е обвързвана с по-належащо физическо и психическо здраве “.

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР