Ново проучване на имунните клетки срещу жлезиста треска има потенциала

...
Ново проучване на имунните клетки срещу жлезиста треска има потенциала
Коментари Харесай

Учени с пробив при лечението на множествена склероза

Ново изследване на имунните кафези против жлезиста тресчица има капацитета да спре или даже да обърне признаците на множествена склероза.

Американски учени са провели опит, при който на пациенти с Министерски съвет са били вградени Т-клетки, които да оказват помощ на тялото да се бори с вируса, причиняващ жлезиста тресчица. Мозъчни скенери са посочили, че това е забавило развиването на заболяването, а при някои даже е подобрило положението им, предава в. " Индипендънт ".

Пациентите, които са посочили сходни резултати, са претърпели понижена неработоспособност. Така да вземем за пример някои са открили, че ходенето е станало по-безболезнено за тях.

Т-клетките са били взети от хора, които са се възстановили след вируса Епщайн-Бар, който предизвиква жлезиста тресчица и е определян като вероятен извършител на Министерски съвет.

Изследователите признават, че изследването е малко и не изключва плацебо резултата - феномен, при който някои хора се усещат по-добре единствено тъй като то чакат. Въпреки това резултатите могат да създадат огромен прогрес в разбирането на самото заболяване, което все още е неизлечимо.

Министерски съвет е положение, което визира мозъка, защото се унищожава покритието на нервите. Това предизвиква изтощеност, замъглено зрение и двигателни проблеми. Към момента то е неизлечимо, макар че има лечения, които оказват помощ за справяне с него.

Над 130 000 души във Англия страдат от Министерски съвет, а специалистите към момента не са изцяло сигурни какво тъкмо го предизвиква. Жените с това заболяване са близо три пъти повече от мъжете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР