Ново поражение за премиера Тереза Мей - още три министерски

...
Ново поражение за премиера Тереза Мей - още три министерски
Коментари Харесай

Британските депутати си гласуваха по-голям контрол върху Брекзит

Ново проваляне за премиера Тереза Мей - още три министерски оставки и решение Народното събрание да поеме надзор по процеса на овакантяване на Европейския съюз.

Какво следва през днешния ден и останаха ли още вероятни сюжети - вижте в репортажа на Теодора Гатева.

С това гласоподаване английските депутати взеха решение да поемат контрола по излизането на страната от Европейския съюз за ден, в опит да намерят различен път към Брекзит.

329 депутати поддържаха самодейността, срещу се оповестиха 302-ма. Около 30 членове на Консервативната партия на Мей се оповестиха против проекта на кабинета. Сред тях и трима министри, които към този момент подадоха оставки.

Според английското издание " Индипендънт " този протест проправя пътя за вероятно по-меко съглашение за Брекзит. А то ще разреши на Англия да запази близки връзки с Брюксел. Мей назова решението " рисков казус ".
Тереза Мей, министър-председател на Англия: Продължавам да имам вяра, че сходна стъпка е нежелателен казус, който ще обърне салдото на нашите демократични институции.
Опозицията приветства поправката.
Джеръми Корбин, водач на Лейбъристката партия: По реда - бих желал да поздрaвя Народното събрание, че пое контрола. Подходът на държавното управление беше презрян неуспех. И в този момент Народното събрание би трябвало да откри решение.
Днес се чака да бъдат извършени серия гласувания, в това число за оставане в единния пазар, за нов референдум и даже за анулация на Брекзит.

Целта е да се видят настройките в Народното събрание, с цел да се реши кой от разновидностите за развода би могъл да сплоти депутатите. Премиерът Тереза Мей към този момент предизвести, че може и да не се съобрази с желанията им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР