Ново мобилно приложение за българи, пътуващи в чужбина. Министерството на

...
Ново мобилно приложение за българи, пътуващи в чужбина. Министерството на
Коментари Харесай

Ново мобилно приложение за българи, пътуващи в чужбина

Ново мобилно приложение за българи, пътуващи в чужбина. Министерството на външните работи създаде платформата " Пътувай осведомено ", която дава данни по отношение на документи за пътешестване, равнище на риск и даже здравни условия.

Приложението към този момент е налично. Всеки, който желае да пътува несъмнено, може да го изтегли. В него ще намерите и SOS бутон за спешни обстановки. В такава преди време изпада Иван в базовия лагер на път за Еверест, когато се разболява от денга – тресчица, сходна на маларията.

" Ще бъде доста потребно да има онлайн връзка с външното ни министерство, тъй като на мястото, на което бях на легло и не можех да мръдна - няма мобилно покритие на телефона, само че имаше сателитен интернет. Ако се бях влошил, щеше да ми се постанова евакуация ", споделя Иван пред NOVA.

В приложението ще намерите събрана информация и за визовия режим на всички страни по света. Предизвикателство, с което са се сблъсквали доста хора досега.

" За Гамбия особено, който желае, може да се опитва да откри какви визи трябват за българи. Всички уеб сайтове са толкоз спорни. На техния уебсайт се изяснява какъв брой е прелестна Гамбия ", твърди Иван.

Платформата е единствената в цяла Европа -  базирано на изкуствен интелект и въоръжено с чат бот в действително време. " Визи и ваксини. За по-екзотичните дестинации като Бутан да вземем за пример, там е доста мъчно да се откри информация ", показва Иван.

" Разбира се, за нас ще бъде значимо да забележим и каква информация се търси във връзка с страните, в които се отива. Дали здравни осигуровки, дали документи които са нужни. Не единствено виза. Ще реагираме според от това, което се търси. Така че тази информация да бъде разполагаем на потребителите ", безапелационна е външния министър Мария Габриел.

Приложението " Пътувай осведомено " може да бъде изтеглено на български за всички операционни системи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР