Ново доказателство засилва обвиненията срещу чешкия премиер Андрей Бабиш, че

...
Ново доказателство засилва обвиненията срещу чешкия премиер Андрей Бабиш, че
Коментари Харесай

Премиер и агент на комунистическите служби

Ново доказателство ускорява обвиняванията против чешкия министър председател Андрей Бабиш, че е сътрудничил на Държавна сигурност в Чехословакия, написа „ Шпигел “. Изданието разгласява клише на картона за агентурната му регистрацията под името „ Буреш “, съобщи БНР.

Бабиш от години изрично отхвърля да е сътрудничил на Държавна сигурност, само че най-новата информация от комисията за досиетата в Братислава е красноречива. Върху регистрационния картон ясно се разграничава червен щемпел с надпис: „ сътрудник “. След публикуването на картона ръководителят на комисията Йергуш Сивош акцентира, че няма никакво подозрение, че това е автентичен документ, а маркираните дати и номера, както и персонални данни изцяло дават отговор на номенклатурата на чехословашките служби. Срещу комисията за досиетата в Братислава Бабиш води няколко каузи за клюка, тъй като съгласно него документите са подправени.

Информацията идва в доста несъответствуващ за Андрей Бабиш миг - броени месеци преди парламентарните избори наесен рейтингът на държавното управление му пада поради неуспеха в битката против пандемията и нестихващите обвинявания в корупция. Бизнесменът-политик не съумява изрично да отхвърли подозренията, че е построил бизнесимперията си с финансовата помощ на някогашните комунисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР