Новият щам на коронавируса, идентифициран в Обединеното кралство, може да

...
Новият щам на коронавируса, идентифициран в Обединеното кралство, може да
Коментари Харесай

Новият щам на коронавируса се разпространява по-бързо, съобщиха британските здравни власти

Новият вариант на ковид, разпознат в Обединеното кралство, може да се популяризира по-бързо. Властите вършат незабавни проучвания, с цел да потвърдят, че той не е по-смъртоносен, заяви основният здравен контрольор на Англия Крис Уити, представен от Ройтерс.

" Както беше оповестено в понеделник, Обединеното кралство разпознава нов вид на COVID-19 посредством геномното наблюдаване на Службата по публичното здраве на Англия ", сподели Уити. " В резултат на бързото разпространяване на новия вид, предварителните данни от моделирането и бързо възходящите равнища на заболеваемост в Югоизтока, Консултативната група за нови и нововъзникващи респираторни вируси (NERVTAG) счита, че новият вариант може да се популяризира по-бързо. "

Днес английският министър председател Борис Джонсън ще има видеоконферентен диалог с министри, с цел да обсъдят безпокойството от новия вариант, заяви негов представител. След това Джонсън ще даде конференция дружно с основните държавни здравни специалисти, на фона на изказванията, че ще разгласи нови ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19.

Вчера Англия заяви за 28 507 новозаразени и 489 умряли за едно денонощие. Репродуктивното число на вируса е 1,1-1,2, което значи, че броят на новите случаи на ковид бързо нараства.

Общият брой на записаните във Англия инфектирани е над 1 милион и 977 хиляди. Страната е на седмо място в света по този индикатор.

С повече от 66 500 умряли, Англия е на второ място в мрачната статистика в Европа след Италия, с близо 67 900.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР