Новият роман на Георги Господинов - "Времеубежище", предстои да бъде

...
Новият роман на Георги Господинов - "Времеубежище", предстои да бъде
Коментари Харесай

Времеубежище на Георги Господинов ще бъде отпечатан във Франция и САЩ

Новият разказ на Георги Господинов - "Времеубежище ", следва да бъде отпечатан във Франция от едно от най-големите и влиятелни издателства в страната, оповестиха от "Жанет 45 ".

"Галимар " е откупило правата върху творбата и до края на идната година се чака неговото издание в превод на Мари Врина. За американското издание на "Времеубежище " се е преборила издателската компания "Нортън ", част от която е издателство "Ливрайт ". Под неговия знак в Съединени американски щати са излизали Езра Паунд и Томас Елиът. Над превода на романа към този момент работи Анджела Родел. Преводът й на предходния разказ на Господинов - "Физика на тъгата ", беше финалист за премията на Американския ПЕН.

"Времеубежище " към този момент има контракти за преводи на 12 езика, измежду които немски, испански, италиански и полски. За най-ранна обява, още през идващата пролет, се борят италианското издание (в превод на проф. Джузепе Дел Агата) и датското издание (в превод на Хеле Далгор).

Тези дни сборникът на Господинов с къси разкази - "Всичките наши тела ", беше определен от италиански критици, писатели и публицисти, за една от най-хубавите преводни книги в Италия за 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР