Новият правосъден министър отправи ясно послание към главния прокурор на

...
Новият правосъден министър отправи ясно послание към главния прокурор на
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Гешев, подай оставка, инатът ти струва пари на народа

Новият правосъден министър насочи ясно обръщение към основния прокурор на България.

В първото си изказване откакто пое поста министър на правосъдието Надежда Йорданова призова основния прокурор Иван Гешев да подаде оставка.

Йорданова прикани обвинител номер едно да понесе отговорността си или да бъдат приложени по отношение на него другите механизми на закона.

Тя се обърна към Гешев, като посочи, че инатът му всеки ден коства пари и достолепието на нашия народ. Това пречело и на Плана за възобновяване и резистентност да бъде придвижен още по-бързо.

Надежда Йорданова декларира подготвеност да продължи започнатото от нейните прародители Янаки Стоилов и Иван Демерджиев, както в областта на правосъдното законодателство, по този начин и във връзка с предлагането за търсене на дисциплинарна отговорност на обвинител номер едно, което внесе Демерджиев, както и висящия правосъден спор във Върховния административен съд сред някогашния правосъден министър Янаки Стоилов и Висшия правосъден съвет поради отхвърли да бъде прегледано настояването на Стоилов за предварително преустановяване на мандата на Иван Гешев.

До дни ще станат ясни заместниците новия правосъден министър. Тя даде обещание с бързи темпове да се работи по законодателството, обвързвано с промяната на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и профилираното правораздаване, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР