Новият политически сезон започна с признание - Алексей Петров е

...
Новият политически сезон започна с признание - Алексей Петров е
Коментари Харесай

Разговори за „сглобката“: Участвал ли Алексей Петров в диалога около съставянето на правителството?

Новият политически сезон стартира с самопризнание - Алексей Петров е взел участие в разговора към съставянето на държавно управление.

Проследете с нас първия работен ден на Народно събрание след лятната почивка

„ Алексей беше непосредствен с бащата на Кирил Петков. И той като всички нас, Бог да го елементарни, търсеше разновидности да се направи нещо устойчиво след тези 5 следващи избори, най-малко за значимата законодателна рамка да е реалност “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Ако някой има толкоз огромен напън от кадрови назначения, ги прави ”, сподели той

„ Аз постоянно споделям истината. Срещи сме провеждали с него, той с тях, с цел да може някакво даже нежно доверие да си имаме “, уточни той.

Попитан дали са били обещавани постове на Алексей Петров да вземем за пример в службите Борисов уточни: „ От мен - не. По време на диалозите - не, в случай че е имало нещо друго - не е към мен въпросът “.

По-късно министър председателят Николай Денков разяснява, че в подготовката на законодателната и управническата стратегия и в разискването на министрите в никакъв случай по никакъв метод никой не е споменавал името на Алексей Петров. Денков отхвърли да познава и да се е срещал с Петров.

„ Не познавам Алексей Петров, в никакъв случай не съм приказвал с него “, сподели Николай Денков

Темата за Алексей Петров влезе и в пленарната зала.

„ Бяха убити хора свързани с ръководещите. Защо Кирил Петков не е арестуван да дава пояснения за Алексей Петров? “, попита водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Такива случаи са доста и това е признак за разпада на държавността, сподели водачът на „ Възраждане “

Коментар от Кирил Петков не пристигна. Но в обществените мрежи Лена Бориславова реагира на думите на Борисов. „ В опит да отклони вниманието от следствието на Турски поток и раздразнителен от георадара на Хемус, някой претопля и пренаписва истории с някогашните си правилни крими приятели! “, сподели тя.

„ Аз не съм народен изменник. Правил съм всичко в интерес на българите, а излезе ли, че строителният министър сега е бил в Москва и се е срещал с Бабаков и в кой хотел?! “, сподели Борисов.

По-рано сътрудниците в ръководството показаха, че въпреки всичко държавното управление не е под въпрос към този миг.

По думите ѝ държавното управление няма да бъде съборено, поради нерешените кадрови промени

„ Трябва да променим Конституцията, би трябвало да приемем КОНПИ, би трябвало да пуснем ПВУ, би трябвало да напреднем по Шенген и еврозоната. Докато вървят това ще бъде нещото, което ще държи държавното управление дружно “, уточни Борисов.

„ Нека да оставим летните закачки сред водачите настрани. Мисля, че разговорът сред обединенията, които поддържат държавното управление сега, ще влезе в релси дружно със започването на работата ни в Народното събрание “, уточни Даниел Лорер от ПП-ДБ.

 А опозицията нападна още на старта на сезона.

„ Има здрава „ сглобка “, само че за жалост има едва ръководство. Това, че три партии са се хванали една за друга, с цел да оцелеят, не значи, че ще оцелеят “, акцентира Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Тя напомни, че още преди 3 месеца от левицата са предупреждавали, че това ще се случи

„ Страхът им от загубата на власт ги стимулира да върша промени в Конституцията. Доколко ще им е здрава „ сглобката “, не знам – питайте ги тях “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

По думите му Конституционните промени са подбудени от политическия боязън, а не от действителна потребност

Въпросът - по кое време ще е лидерската среща, за изясняване на въпросите сред сътрудниците, към момента е без отговор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР