Новият най-лош министър-председател в историята ще замени Лиз Тръс, сегашната

...
Новият най-лош министър-председател в историята ще замени Лиз Тръс, сегашната
Коментари Харесай

Нил Толфри: Кой ще замени Лиз Тръс?

Новият най-лош министър-председател в историята ще размени Лиз Тръс, сегашната притежателка на тази купа. Тя на собствен ред лиши званието от Борис Джонсън, а той смени на този пост Тереза Мей, която пък одобри щафетата от ръцете на Дейвид Камерън.

Явен любимец в конкуренцията

за званието на новия най-лош министър председател в историята към този момент няма, само че своите кандидатури ще показват най-силните кандидати.
" Аз бих споделил, че Майкъл Гоув, Пени Мордонт или Джереми Хънт в идентична степен имат всички нужни качества ", твърди Саймън Уилямс, деятел на Консервативната партия и " черна овца " в нейните редове.
" Всички те са прекалено честолюбиви и нравствено несъстоятелни, а какви мозъци са - не бих се заклел. В съпоставяне с тях дори стайното растение ще наподобява интелектуален колос. Всеки от тези претенденти елементарно може да стане най-лошия министър председател в историята единствено за няколко часа, едвам седнал в креслото ", прибавя Уилямс.
Но в партията на торите има значително други кандидати и всеки има също мощни заложби.
" Имаме още, несъмнено, Доминик Рааб - продължава Саймън Уилямс. - Неотдавна той беше най-лошият вицепремиер в историята, макар че имаше такива забележителни противници като Ник Клег. Ако никой от упоменатите нагоре трима не завоюва, то Доминик несъмнено има всичко, с цел да заеме тази ниша.

А погледнете и другите кандидати
 
Суела Браверман, Риши Сунак, Бен Уолес. Не мога дори да си показва, че такива юнаци няма да се оправят и няма да станат най-лошите в историята.
Едно може да се каже сигурно: с подобен богат берекет от депутати консерватори и при настоящето положение на английската политика не е изключено новият най-лош министър председател в историята да се лиши от званието си още към Коледа ", заключава Уилямс.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР