Новият министър на транспорта Георги Гвоздейков е горд собственик на

...
Новият министър на транспорта Георги Гвоздейков е горд собственик на
Коментари Харесай

Ето го новия дядо Еконтий в кабинета на Денков! Министър си има самолет и империя от фирми

Новият министър на превоза Георги Гвоздейков е горделив притежател на частен аероплан. Политикът от Политическа партия от дребен имал пристрастеност към летателните машини и още в детството си сглобявал макети от хартия и дърво. Преди към 5 години обаче решил, че желае да сътвори действителен и приложим двуместен аероплан, който да се задвижва от електрически мотор. Амбициозния и безценен план той демонстрира малко по малко в обществените си мрежи, само че въпреки да строи машината от 2019 година насам, към момента не е споделял дали е летял с нея.

Роденият в Твърдица бизнесмен има пристрастеност към високите скорости и е обожател на ралитата. Детската му фантазия не била да седи в министерско кресло, а да бъде авто играч. Гвоздейков съумява да се осъществя като рали първенец и повече от 14 години се състезавал по пистите. През 2011 година дефинитивно поставил завършек на спортната си кариера и се отдал на авиацията. Оказва се, че шефът на транспортното ведомство е сътрудник на президента Румен Радев. Той също е приключил ВВВУ „ Г. Бенковски “ в Долна Митрополия, само че с гражданска компетентност и по обучение е инженер по авиационна техника и технологии. Депутатът няма лиценз за водач, само че ще му се наложи да се снабди с подобен, в случай че желае да пилотира персонално личния си аероплан.
Летателните машини обаче не са просто занимание за Гвоздейков, а и рентабилен бизнес. Досущ като предшественика си в транспортното министерство от държавното управление на Кирил Петков – Николай Събев, новият началник на ведомството също може да се похвали с империя от компании. Една от тях се занимава точно с разработка и произвеждане на авиационна техника и технологии, прототипиране на високоскоростни транспортни средства, дизайн и произвеждане на спортни коли, написа вестник „ Ретро “.
Друга негова компания, която сега е в разпродажба, е предложила полети за обезпечаване на въздушен превоз за потребностите на незабавната здравна помощ, проведена от страната за бързо превозване посредством транспортиране на медицински личен състав или медицински доставки.
47-годишният Гвоздейков е астрален близнак на Симеон Сакскобургготски, с който са родени на една и съща дата – 16 юни. Новият транспортен министър, който е пристрастен по мъжките и адреналинови занимания, е татко на две дъщери, които по никакъв начин не проявявали интерес към заниманията му. По-голямата Катрин предходната година приключила Втора немска гимназия в София и следвала за юрист. По-малката ѝ сестра Мария е към момента ученичка. За майка им Гвоздейков не обелва и дума и не загатва дали е женен или ерген. В декларацията му пред КПКОНПИ липсват както парцели на негово име, по този начин и декларирани приходи на половинка, което издава, че евентуално няма жена до себе си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР