Новият министър на икономиката в служебното правителство Кирил Петков ще

...
Новият министър на икономиката в служебното правителство Кирил Петков ще
Коментари Харесай

Служебният министър на икономиката Кирил Петков ще има трима заместници

Новият министър на стопанската система в служебното държавно управление Кирил Петков ще има трима заместник-министри - Яна Балникова, Ирена Младенова и Калина Константинова, оповестиха от пресцентъра на служебното държавно управление.

Ирена Младенова два пъти е заемала поста заместник-министър в границите на две служебни държавни управления – през 2013 година в Министерството на стопанската система, енергетиката и туризма, и през 2014 година – в Министерството на стопанската система и енергетиката. Тя е дълготраен учител в СУ „ Св. Климент Охридски “. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по специалността „ Стратегическо ръководство “ от СУ „ Св. Климент Охридски “.

Калина Константинова е била стопански консултант на министъра на стопанската система, енергетиката и туризма през 2013 година, а в интервала 2014 година – 2017 година е консултант в кабинета на вицепремиера по съдружната политика и обществената администрация. Тя е магистър по Устойчиво развиване от „ London School of Economics “.

Яна Балникова е заемала управителни длъжности в компании от частния бранш, като през последните четири години се занимава с развиването на стартъп планове. Завършила е СУ „ Св. Климент Охридски “ и Американския университет в България.

От длъжността заместник-министър на стопанската система са освободени Яна Топалова и Стамен Янев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР