Новият италиански премиер Джорджия Мелони разкри политическите си приоритети в

...
Новият италиански премиер Джорджия Мелони разкри политическите си приоритети в
Коментари Харесай

Мелони предупреди за тежки времена пред Италия

Новият италиански министър председател Джорджия Мелони разкри политическите си цели в първата си тирада пред долната камара на италианския парламент . Ето някои от акцентите, представени от Ройтерс.

Мелони, началник на националистическите братя на Италия, победи на избори предишния месец в съюз с  " Форца Италия "  на Силвио Берлускони и Лигата на Матео Салвини.

, 68-ото в Италия от 1946 година, ще размени администрацията на националното единение, ръководена от някогашния началник на Европейската централна банка Марио Драги, който участва на среща на върха на Европейския съюз в Брюксел в петък в едно от последните си дейности като министър-председател.

" Тези, които имат вяра, че е допустимо да търгуваме със свободата на Украйна за нашето успокоение, бъркат . Ако се подадем на изнудването на (руския президент Владимир) Путин във връзка с енергетиката това няма да реши казуса, а ще го изостри , като отвори пътя за по-нататъшни претенции и изнудване. "
 Мелони даде обещание на Зеленски: Украйна може да разчита на Италия
Мелони даде обещание на Зеленски: Украйна може да разчита на Италия

Украинският президент чака " ползотворно съдействие с новото държавно управление "

" Ще бъде належащо да се запазят и засилят националните ограничения за поддръжка на семействата и бизнеса, както във връзка с сметките, по този начин и във връзка с горивата . Това е голям финансов ангажимент, който ще източи огромна част от наличните запаси и ще ни принуди да отложим други ограничения, които сме бих желала да включа в идващия бюджет. "

" Нашият приоритет през днешния ден би трябвало да бъде ограничението на високите цени на силата и ускоряването по всевъзможен метод на диверсификацията на източниците на доставки и вътрешното произвеждане. "

Икономика

" Контекстът, в който държавното управление ще би трябвало да работи, е доста комплициран, може би най-сложният след Втората международна война.

" Международният валутен фонд (казва)... че 2023 година ще бъде година на криза за италианската стопанска система: спад от 0,2%, най-лошият резултат измежду водещите международни стопански системи след Германия. "

" Начинът за понижаване на дълга не е сляпата строга спестовност, наложена през последните години, нито финансови трикове, които могат да бъдат повече или по-малко изобретателни. Пътят (към понижаване на дълга) е дълготраен и систематичен стопански напредък. "

" Ние ще похарчим 68,9 милиарда евро безплатни средства и 122,6 милиарда евро, отпуснати на Италия от фондовете на Европейски Съюз по най-хубавия вероятен метод - без закъснение и без разсипничество и като се споразумеем с Европейската комисия за нужните корекции за усъвършенстване на разноските, изключително в светлината на възходящите цени на суровините и енергийната рецесия. Тези въпроси би трябвало да се преглеждат с прагматичен, а не с идеологически метод. "

Стратегическа инфраструктура

" Ние имаме намерение да защитим националната стратегическа инфраструктура , като подсигуряваме обществена благосъстоятелност върху мрежите, по които фирмите ще могат да оферират услуги при свободна конкуренция, като се стартира с тази на връзките. Цифровият преход, мощно подсилен от Плана за възобновяване, би трябвало да бъде съпроводен от софтуерни суверенитет, национално облачно пространство и киберсигурност.

" Искаме най-сетне да въведем защитна уговорка за националния интерес, също и от икономическа позиция, за концесиите на публични инфраструктури, като автомагистрали и летища. Защото моделът на олигарси, седнали на петролни кладенци, натрупващи милиарди, без даже да подсигуряват вложения не е модел на свободен пазар, заслужен за западна народна власт. "

Имиграция

" В Италия, както във всяка друга сериозна страна, не се влиза нелегално , влиза се единствено съгласно закона.

" Следователно това държавно управление желае да следва път, който до момента малко е бил следван: прекъсване на противозаконните пристигания, най-сетне преустановяване на трафика на хора в Средиземно море . "

" Ние не имаме намерение по никакъв метод да слагаме под въпрос правото на леговище за тези, които бягат от война и гонене.

Аборти и цивилен права

" Едно дясноцентристко държавно управление в никакъв случай няма да ограничи съществуващите свободи на жителите и компаниите. Доказателствата на обстоятелствата ще покажат, даже по отношение на гражданските права и абортите, кой е лъгал и кой е казвал истината по време на предизборната акция по отношение на нашите същински планове. "
 Протести в Италия за отбрана на правото на аборт
Протести в Италия за отбрана на правото на аборт

Недоволство и в Унгария

Фашизъм и расизъм

" Никога не съм изпитвала състрадание или непосредственост с антидемократични режими. За никакви режими, в това число фашизма. По същия метод постоянно съм считала (антисемитските) расови закони от 1938 година за най-ниската точка в италианската история, позор, който ще петни нашия народ вечно. "

" Ще се борим против всяка форма на расизъм, антисемитизъм, политическо принуждение, дискриминация.
 Джовинеца, джовинеца, примавера ди белеца! *
Джовинеца, джовинеца, примавера ди белеца!*

Там е работата, че за тази налудничава обстановка не са отговорни водачите, а народите. Ако народите не бяха такива, каквито са, водачите нямаше да се вършат на това, на което се вършат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР