Новите санкции от страна на Вашингтон съм Русия доведоха до

...
Новите санкции от страна на Вашингтон съм Русия доведоха до
Коментари Харесай

Проблемът не е в Путин, а в Русия

Новите наказания от страна на Вашингтон съм Русия доведоха до внезапно утежняване на връзките сред двете страни. Такива отношнеия сред Вашингтон и Москва не са следени от времето на края на Студената война.
Двете страни се упрекват взаимно и декларират, че желаят да подобрят връзките си, като че ли враждебността е нежелателен, краткросрочен стадий.
Това написа в собствен разбор за PoliticoТомас Греъм, шеф на интернационалната консултантска компания Kissinger Associates и някогашен шефа на съветския отдел в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.
Но въпреки мнозина в Съединени американски щати за упрекват съветския президент за утежняването на връзките, в реалност връзките сред двете страни постоянно са били комплицирани, а интервалите им на съдействие – непродължителни.
Съединени американски щати имат проблем освен с Путин, а с Русия
Страните са в спор още от края на XIX век, когато Съединени американски щати стават велика мощ и стартират да конкурират Руската империя за въздействието над Манджурия.
Вероятно световните събития са трансформирали спецификата на съперничеството, а техническият напредък увеличи заплахата му, само че сферите на различия останаха предходните: ценностната система, зони на въздействие, правила за уредбата на света.
Дори намесата на Русия във вътрешните каузи на Съединени американски щати не е нещо ново. Заплахата от това съществуваше непрестанно в продължение на 74 години от комунистическия режим на ръководство в Съюз на съветските социалистически републики.
Вашингтон и Москва би трябвало да признаят, че в изискванията на възходящия международен безпорядък са нужни уравновесени връзки.
Периодите на взаимоотношение сред Вашингтон и Москва са непродължителни и връзките в никакъв случай не са били толкоз другарски, даже по времето на Втората международна война.
Надеждите за възстановяване на другарските връзки след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики бяха по-скоро призрачни. Според Съединени американски щати успеха им в Студената война означаваше, че Русия нямаше различен избор с изключение на да одобри международния ред, учреден на либерално-демократичните правила и законите на свободния пазар, който обезпечи на Запада мир и напредък.
Русия, обхваната от разрушителни социално-икономическа рецесия не поддържаше изключително плановете на Вашингтон, само че въпреки всичко ги приемаше, до момента в който при Путин се случи възобновяване на съветската стопанска система и възраждането на обичайните трендове, историческите различия и напрегнатостта се възобновиха. С началото на рецесията в Украйна те доближиха най-високата си точка и доведоха до съвсем цялостен раздор в връзките.
Като начало Вашингтон би трябвало да признае суровата истина: Русия скоро, а евентуално и в никакъв случай, няма да се трансформира в либерално-демократична страна, която да се впише в западните структури.
В същото време забележителното наличие на Русия на международната сцена е обезпечено от хореографското ѝ състояние в центъра на Евразия, нуклеарния ѝ боеприпас и неповторимите ѝ естествени запаси.
Все по-боеспособната ѝ войска, дипломатически корпус от международно равнище, креативно – научно общество, което има сериозен опит в региона на потреблението на на новите технологии за реализирането на националните задания, което потвърждава равнището на майсторство и достиженията на Русия в киберпространството. Независимо от планувания спад Русия ще остане огромен състезател.
Вашингтон няма избор, с изключение на да взаимодейства с Русия, такава, каквато е
Един от разновидностите е политика на въздържаност и изолираност, подкрепена от наказания и през днешния ден политическата класа в Съединени американски щати избира тази мярка. Но Вашингтон не може изцяло да изолира една от най-големите международни стопански системи, когато огромните незападни страни, които от ден на ден натежават на международната сцена – Индия и Китай – не са подготвени да следват образеца на Америка.
Най-добрият вид би бил да се поддържат прагматични връзки с Москва и да се концентрира на сдържаното геополитическо съревнование, с цел да се сведе до най-малко рискът от огромен спор.
Съединени американски щати би трябвало да отстояват уверено свои значими ползи, само че освен това би трябвало да са подготвени на взаимни отстъпки по други въпроси, в случай че това не заплашва главните им правила.
За задачата, да вземем за пример, ще би трябвало да се упорства за цялостното възобновяване на териториалната целокупност и суверенитет на Украйна, само че освен това да се даде да се разбере на Москва, че Съединени американски щати са подготвени да прегледат други възможности на вероятното участие на Украйна в НАТО, отчитайки, че Русия уверено се изрича против това участие и е непреклонна по този въпрос.
Аналогично Съединени американски щати би трябвало да пазят неприкосновеността и репутацията на своите изборни процеси, само че освен това им би трябвало да са подготвени да обсъдят рамките на допустимото вмешателство във вътрешните работи един на различен, отчитайки, че в актуалният взаимно обвързван свят, това вмешателство е неизбежно.
Сериозните и непосредствени световни закани – разпространението на оръжие за всеобщо заличаване, интернационалният тероризъм, климатичните промени и пандемиите – изискват взаимни дейности от страна на всички огромни страни, включително Русия и Съединени американски щати.
На Вашингтон и Москва би трябвало да се признае,че на фона на засилващият се международен хаос поражда нужда от определяне на по-балансирани връзки, което би разрешило на двете страни да отстояват ползите си без да скриват историческите си различия.
Редактор:
Tweet
Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Демографската обстановка в България е най-сериозна от целия Европейски Съюз Демографската обстановка в България е най-сериозна от целия Европейски Съюз  Tagesspiegel: Светът върви към нов международен ред с световна отговорност на Китай Tagesspiegel: Светът върви към нов международен ред с световна отговорност на Китай  Качествата на великите водачи Качествата на великите водачи  CNN: Риториката на Тръмп налива вода във воденицата на Ким Чен Ун CNN: Риториката на Тръмп налива вода във воденицата на Ким Чен Ун  Русия и призракът на Русия и призракът на " латиноамериканския Майдан " Интервю Още Антоан Лорен: Романите би трябвало да бъдат по-добри от същинския живот
Антоан Лорен (1970) е създател на шест романа, първият от които...
Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е то Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Битката за Българска национална телевизия: Тома Иванов
На 23 август Съветът за електронни медии (СЕМ) ще разгласи кой е новият общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ). Или...
Все повече българки се вземат решение на второ де... Арестуваха майката на бебето, изоставено в... Откритите мъж и жена при пожара в с. Богда... Шеф на клуб, тестван от Симеонов: Ще си т... Дечурлигата на Нинова! НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Седмичен хороскоп за 14-20 август
Овен Още в първия ден от новата седмица може да получите забавно и примамливо бизнес предложение. Това ще бъде обвързвано с ваше запоз...
Дневен хороскоп за 14 август Реал Мадрид завоюва първия конфликт за Супе... Прогноза за времето - 14 август (понеделни... Земетресение от 5,6 по Рихтер бе регистри... Черноморието ни не е единствено Слънчака и наздр... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image В Русия започнаха нови военни учения
Над 2 хиляди военнослужещи и 500 единици бойна и профилирана техника започнаха в понеделник общи учения в съветския Източен боен окръ...
Шеф в БФС изискал секс от млада съдийка Съединени американски щати разчитат на спокойно решение във Венецуел... Министерство на културата желае павета на б... Ердоган желал атомна бомба? Нено Димов: Прекартирането на Калиакра ще...  www.expert.bg  Безработните българи са близо 214 000 Безработните българи са близо 214 000  Китай стопира да внася желязо и морски блага от Северна Корея Китай стопира да внася желязо и морски подарък...  Рибари от цялата страна излязоха на митинг Рибари от цялата страна излязоха на прот...  Електромобилите ще свият потреблението на петрола Електромобилите ще свият потреблението н...  www.iwoman.bg  Жана Бергендорф напусна Вирджиния рекърдс Жана Бергендорф напусна Вирджиния рекър...  8 изумителни обстоятелството за дамите 8 изумителни обстоятелството за дамите  Когато сексът е кофти, се хващаме за любовта Когато сексът е кофти, се хващаме за люб...  3 скраба за меки крачета 3 скраба за меки крачета  http://www.sportlive.bg  Ивет призна, че не е спала поради изпуснатия край в Лондон Ивет призна, че не е спала поради изпусн...  В предходно В предходно " Ел Класико ": Меси се размина...  Поискаха Николай Михайлов във Висшата лига? Поискаха Николай Михайлов във Висшата ли...  Официално: Тежкото наказване за Роналдо след Официално: Тежкото наказване за Роналдо... Интервю Още Антоан Лорен: Романите би трябвало да бъдат по-добри от същинския живот
Антоан Лорен (1970) е създател на шест романа, първият от които...
Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е то Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ Нови Най-четени Най-коментирани Проблемът не е в Путин, а в Русия... 33
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР