Новите приоритети на Великобритания в областта на външната политика и

...
Новите приоритети на Великобритания в областта на външната политика и
Коментари Харесай

След Брекзит! Лондон представи приоритетите в отбраната и външната политика

Новите цели на Англия в региона на външната политика и на защитата демонстрират по какъв начин страната ще се научи още веднъж на изкуството на съревноваването със страни, чиито полезности са противоречащи на нейните.

Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън пред английските депутати във връзка публикуването през днешния ден на дълго чакания английски отчет за целите на страната във външната политика и защитата, съобщи Ройтерс. Докладът е озаглавен " Интегриран обзор " и набелязва задачите на държавното управление след Брекзит.

" Този обзор разказва по какъв начин ние ще засилим нашите съюзи, ще укрепим нашите качества, ще намерим нови способи за реализиране на решения и ще се научим още веднъж на изкуството на съревнованието против страни с противоречащи на нашите полезности ", сподели Джонсън.

Той съобщи също по този начин, че Китай ще съставлява огромно предизвикателство пред английското " отворено общество ", само че добави, че " ние ще работим също с Китай, където това е в сходство с нашите полезности и ползи ". Премиерът съобщи, че Китай би трябвало да бъде замесен в напъните за понижаване на световните ресурси от нуклеарни оръжия. " Ангажирани сме да понижим нуклеарните оръжия и в действителност ние имаме вяра, че Китай би трябвало да бъде замесен в намаляването на стратегическите нуклеарни оръжия ", сподели Джонсън.

Въпреки това негово изявление пред депутатите една от главните ограничения в оповестения по-рано през днешния ден отчет, наброяващ 100 страници, планува Обединеното кралство да усили от 180 на 260 (тоест с 45 процента) оптималния таван на запасите си от нуклеарни бойни глави. Така де факто страната поставя завършек на прогресивното нуклеарно разоръжаване, което се прилагаше от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики преди тридесет години, отбелязва Франс прес.

Днес в Народното събрание Джонсън назова прегледът, съдържащ се в отчета, като най-подробният от Втората международна война до момента.

" Първата цел на този обзор е да направи Обединеното кралство по-сигурно, по-проспериращо, като в същото време пази нашите полезности ", акцентира той.

Джонсън уточни Съединени американски щати като основен съдружник на Обединеното кралство, само че в същото време съобщи непоклатимата поддръжка на неговата страна за Европа, като тези позиции са заложени и в отчета. В него се удостоверява ролята на НАТО като основа за груповата сигурност за Евро-Атлантическата зона.

В прегледа на външната се споделя още, че държавното управление ще постави повече старания, с цел да се приспособява към възходящото въздействие на Китай и ще влага повече в усъвършенствани качества, с които да се опълчи на Китай, отбелязва Ройтерс.

В документа по отношение на Русия пък се споделя, че до момента в който връзките не се подобрят, държавното управление интензивно ще работи, с цел да разубеждава тази страна и да се пази от цялостния набор от закани, идващи от нея. Страната ще държи Русия виновна за нарушавания на интернационалните правила и стандарти. В отчета държавното управление отбелязва също по този начин, че ще продължи с по-дълбокото си ангажиране в Индо-Тихоокеанския район.

В региона на защитата в идващите 4 години Англия ще влага минимум 6,6 милиарда паунда за финансиране на проучвания и разработки в области като космос, съвременни високоскоростни ракети и други съвременни въоръжения. За да извърши уговорките си, произлизащи от водещата роля на страната в НАТО, Англия ще усили бюджета си за защита с над 24 милиарда паунда в идните 4 години и ще остане първа по-разходи за защитата всред европейските членки на алианса. Англия ще разположи повече въоръжени сили зад граница, като това ще става по-често и за по-дълги интервали от време.

В прегледа се споделя, че тази година ще бъде оповестена и нова тактика за киберсигурността. А през лятото ще се сътвори ново галактическо командване, което ще подсигурява, че въоръжените сили разполагат с най-модерни качества, с цел да прокарват английските ползи на Земята и в космоса. До 2022 година страната ще би трябвало да може да изстрелва английски спътници от Шотландия, като част от напъните на Британската галактическа организация Англия да стане пазар за сходни космическо-летателни услуги.

През актуалната година Англия ще задейства и втория в света режим от наказания поради корупция, което ще даде на страната права да попречва тези, които са забъркани в корупция да влизат свободно в страната или да перат пари през английската финансова система. В региона на битката с тероризма ще бъде основан нов интегриран център за битка с тероризма, който ще сплоти разнообразни държавни ведомства, разследващи организации, правоприлагащи органи и оперативни сътрудници, както и детайли от правосъдната система. Ще бъде укрепена и Националната организация за битка с престъпността. Ще се усилят качествата на районната и локалната полиция и ще се ускори битката с проведената престъпност.

В региона на климатичните промени Англия ще оглави интернационалните дейности за реализиране на прогрес за въглеродна индиферентност до 2050 година Правителството ще се ангажира с 3 милиарда паунда към интернационалните старания за намиране на решения за отбрана и възобновяване на природата. В региона на стопанската система държавното управление възнамерява да диверсифицира английските доставки на сериозно значими артикули, като здравно съоръжение и редки земни детайли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР