Новите ограничителни мерки, постановени от правителството, влизат в сила тази

...
Новите ограничителни мерки, постановени от правителството, влизат в сила тази
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Не всички мерки ще паднат на 21 декември, първо ще са градините и яслите


Новите ограничаващи ограничения, постановени от държавното управление, влизат в действие довечера в 23.30 часа. След 21 декември, според от кривата на заболеваемостта и смъртността, може да има последователно отхлабване, само че сигурно няма всичко да отпадне внезапно. Това изясни пред Нова тв тази заран основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. По думите му първо ще се стартира с отварянето на детските ясли и градини. Целта ни е на понижим разпространяването на болестта с 30-35%, сподели той и посочи, че това е упорит проект.

През последните дни България е на първите места по смъртност от коронавирус в Европа. Страната ни навлезе в най-тежката фаза на пандемията, акцентира Кунчев и точно това е повода за въвеждането на по-строгите ограничения. Единствената цел на здравните управляващи и да прекратят увеличаващите се заболели, които се нуждаят от болично лекуване.

Най-добре е да навлезем в плато и да се приключи процесът на увеличение на смъртността и заболяемостта. В интервал на пандемия от нов вирус погрешен е метод на обмисляне съгласно прагове на заболяемост. Учим се, работейки, посочи доцент Кунчев.

В взаимозависимост от резултатите, които получаваме, преценяме какви ограничения да се подхващат. Смятаме на първо време да се възвърне работата на детските градини, яслите и учебните заведения за учениците от 1-ви до 5-и клас. Вероятно в последния миг – 1-2 дни преди крайния период на ограниченията, ще обявим какво ще се предприеме, сподели още Кунчев.

Ако някой експерт каже, че знае какво ще се случи, бъдете сигурни, че ви лъже. Никой не можеше да планува пандемията и никой не може да е квалифициран. Нито една страна не може да е подготвена, сподели още здравният контрольор.

От към седмица интензивно обсъждаме въпроса за антигенните проби. Ако съм 100% сигурен в антигенните проби, ще желая да ги изравним на PCR тестванията. Много зависи какви ангигенни проби употребяваме. Вече знаем, че стартира да се оформя заболяемост към 10-15%, която е скрита, акцентира доцент Кунчев.

Обмисляме след всеки позитивен антигенен тест, той да бъде доказан с PCR и да се задействат всички следващи ограничения. Когато той е изработен в лечебно заведение, той да бъде проучен за сметка на страната с PCR. Закупили сме и разпределили значителен брой проби. В момента сме в процедура за осигуряваме на 1 млн. теста, добави той.

Директорът на „ Алекдандровска болница “ проф. Борис Богов също чака гладко закъснение на болестта през идващите няколко седмици поради новите ограничения. По думите му в обществото постоянно ще има недоволни, даже и рестриктивните мерки да са по-меки.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР